Рішення № 430 26 сесія 8 скликання Про затвердження порядку та нормативу відрахувань до бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами комунальної власності Северинівської сільської територіальної громади на 2023 рік

  • 97

 

 

Фото без опису                  

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА
ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ
ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

    РІШЕННЯ  №_430

від «14» грудня  2022 року                                             26 сесія  8 скликання

с. Северинівка

 

Про  затвердження порядку та нормативу відрахувань до бюджету частини чистого прибутку (доходу) підприємствами комунальної власності

Северинівської сільської територіальної громади на  2023 рік

З метою наповнення дохідної частини бюджету Северинівської сільської ради ,затвердження порядку та нормативу відрахувань  частини чистого прибутку
(доходу), отриманого за результатами господарської діяльності підприємствами ,що належать до комунальної власності  Северинівської сільської ради ,керуючись п.35 ст.64 Бюджетного кодексу України, пп.29 ч.1ст.26 Закону України “Про місцеве самоврядування в Україні”  Северинівської сільської ради ВИРІШИЛА:

  1. Встановити для комунальних підприємств Северинівської сільської ради  показник відрахування частини чистого прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році, яка підлягає зарахуванню до загального фонду бюджету Северинівської сільської територіальної громади  в розмірі 5 %;
  2. Затвердити Порядок та норматив відрахування частини прибутку (доходу) за результатами річної та щоквартальної фінансово- господарської діяльності для підприємств комунальної власності Северинівської сільської ради , яка підлягає зарахуванню до сільського  бюджету (додається).
  3. Керівникам комунальних підприємств забезпечити надходження частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду бюджету, згідно затвердженого нормативу.
  4. ГУ ДПС у Вінницькій області здійснювати контроль за повнотою і своєчасністю сплати відрахувань частини чистого прибутку (доходу) комунальними підприємствами відповідно до Порядку і нормативів, затверджених цим рішенням.
  5. Фінансовому відділу Северинівської сільської ради (Наталя ГАМАРНИК) направити копію цього рішення з додатком ГУ ДПС у Вінницькій області для здійснення контролю за нарахуванням та сплатою частини чистого прибутку комунальним підприємствам.
  6. Дане рішення набирає чинності з 01 січня 2023 року.
  7. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з  постійну комісію з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Юрій КОЧМАРЮК). 

 

 

 

Сільський  голова                                                Василь МАЛЯРЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                                                                                                                                         

                                                     ЗАТВЕРДЖЕНО

рішення 26 сесії сільської ради 8 скликання

«14» грудня 2022 року №430

    

ПОРЯДОК

і норматив відрахування до бюджету Северинівської сільської територіальної громади комунальними підприємствами , які належать до комунальної власності територіальної громади, частини чистого прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської діяльності у 2023 році

  1.       Порядок і норматив відрахування до загального фонду бюджету Северинівської сільської територіальної громади комунальними унітарними підприємствами та їх об’єднаннями, які належать до комунальної  власності територіальної громади, частини чистого прибутку (доходу) за результатами фінансово-господарської  діяльності у 2023 році (далі-Порядок) розроблено на виконання пункту 35 частини 1 статті 64 Бюджетного кодексу України.
  2.       Відповідно до цього Порядку встановлюється відрахування в розмірі 5 відсотків до чистого прибутку (доходу), за результатами фінансово-господарської діяльності у 2022 році та наростаючим підсумком щоквартальної фінансово-господарської діяльності протягом 2023 року.
  3.      Підприємства комунальної власності самостійно розраховують частину чистого прибутку (доходу), виходячи з установленого даним Порядком нормативу, та подають розрахунок до Жмеринського управління ГУ ДПС у Вінницькій області разом з фінансовою звітністю, складеною відповідно до положень (стандартів) бухгалтерського обліку у строки, встановлені для подання декларації з податку на прибуток підприємств.
  4.     Визначений норматив частини чистого прибутку (доходу) комунальних підприємств сплачується щоквартально у строки, встановлені для сплати податку на прибуток підприємств і зараховується на відповідний рахунок з обліку надходжень до загального фонду бюджету Северинівської сільської територіальної громади, відкритий в органах Державного казначейства.
  5.    Керівникам комунальних підприємств, що знаходяться у комунальній власності Северинівської сільської  територіальної громади  забезпечити надходження відрахувань частини чистого прибутку (доходу) до загального фонду сільського бюджету згідно з даним Порядком,

 

 

 

Секретар сільської ради                                  Надія  Д’ЯКОН