Рішення № 371 18 сесія 8 скликання Про звернення Депутатів Северинівської сільської ради до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення законопроектів №№ 6394, 6395, 6396 і 6397, які передбачають запровадження економічного паспорта украї

  • 207

 

У К Р А Ї Н А

 

СЕВЕРИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОННУ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ № 371

від  «  15 »  лютого 2022 року                                                  18 сесія 8 скликання

с.Северинівка

 

 

Про звернення  Депутатів Северинівської сільської ради

до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення

законопроектів №№ 6394, 6395, 6396 і 6397, які передбачають запровадження економічного паспорта українця

 

Відповідно до Конституції України, статті 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про статус депутатів місцевих рад», сільська рада В И Р І Ш И Л А:

1. Підтримати звернення  Северинівської сільської ради 8 скликання до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення законопроектів №№ 6394, 6395, 6396 і 6397, які передбачають запровадження економічного паспорта українця

2. Звернення направити до Верховної Ради України (текст звернення додається).

3. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з  питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури, спорту та соціального захисту населення, прав людини, законності, депутатської діяльності,              етики (Тетяна ТРАЧ). 

 

 

 

Сільський голова                                            Василь  МАЛЯРЧУК

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                                                        

 

 

ЗВЕРНЕННЯ

Депутатів Северинівської сільської ради

до Верховної Ради України щодо невідкладного ухвалення

законопроектів №№ 6394, 6395, 6396 і 6397,

які передбачають запровадження

економічного паспорта українця

 

Наша країна багата на природні ресурси, але, на жаль, багато років надра України приносили прибутки тільки окремим громадянам, які з часом стали олігархами. Ці люди збагачувалися, в той час як мільйони сімей зводили кінці з кінцями. 

Для справедливого розподілу природніх багатств Президент України Володимир Зеленський ініціював запровадження економічного паспорта українця та створення Фонду майбутніх поколінь. 

Фонд відкриє іменні рахунки для кожного новонародженого громадянина України, а держава щороку буде перераховувати на них по 2 мінімальні зарплати.

У підсумку наші діти, внуки й наступні покоління громадян України отримають кошти на те, щоб оплатити своє навчання, або придбати житло в Україні. Фактично вперше в нашій історії держава інвестуватиме «живі» гроші в майбутнє кожного громадянина. Приклади розвинених держав, де вже діють аналогічні програми, показали дієвість та ефективність такої політики. 

Ми переконані, що запровадження економічного паспорта створить кожному молодому українцю фінансову базу, яка допоможе більш упевнено входити в доросле життя.

Тому ми, депутати Северинівської сільської ради закликаємо Верховну Раду України невідкладно ухвалити в другому читанні та в цілому президентські законопроекти №№ 6394, 6395, 6396 і 6397.

Закликаємо всі політичні сили в парламенті проголосувати за впровадження економічного паспорту.  Надра нашої країни повинні працювати на всіх громадян, а не лише олігархів.

 

 

 

Сільський голова                                            Василь  МАЛЯРЧУК