Рішення № 342 16 сесія 8 скликання Про відмови у наданні дозволу на  розробку  документації  із  землеустрою громадянам

  • 256


 

  УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

РІШЕННЯ №342

 

від  «14  » грудня  2021 року                                       16 сесія  8 скликання

с.Северинівка

 

Про відмови у наданні дозволу на  розробку  документації  із  землеустрою громадянам

 

     Розглянувши   клопотання  громадян   про   надання  дозволу на розробку  документації  із  землеустрою  ,керуючись  ст. 26 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» ,статтями 12,118,121,122,123 п.24  розділу  X   Перехідних  положень     Земельного  кодексу  України  ,   Законом   України «Про землеустрій » сільська  рада     ВИРІШИЛА:

1.  Відмовити гр. Ткачуку  Юрію  Павловичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки  земельна  ділянка  зазначена  на  графічному матеріалі   включена    до  переліку  земельних  ділянок,  право  на  які    виставляється  на  земельні  торги  у  формі  аукціону  відповідно  до  рішення  208      11  сесії  8 скликання  від 09 липня 2021 року.

2.  Відмовити гр. Ткачук  Тетяні  Василівні   у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки  земельна  ділянка  зазначена  на  графічному матеріалі   включена    до  переліку  земельних  ділянок,  право  на  які    виставляється  на  земельні  торги  у  формі  аукціону  відповідно  до   рішення  208      11  сесії  8 скликання  від 09 липня 2021 року.

3.  Відмовити гр.Лущик  Тетяні  Михайлівні  у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки   на    земельну  ділянку  зазначена  в  графічному  матеріалі   надано  дозвіл  на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  іншому  громадянину відповідно  до  рішення 288  15  сесії   8  скликання  від 12 листопада  2021  року.

 4.  Відмовити гр.Лущик  Олені  Олександрівні   у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки   на    земельну  ділянку  зазначена  в  графічному  матеріалі   надано  дозволи   на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  іншим  громадянам відповідно  до  рішення 288  15  сесії   8  скликання  від 12 листопада  2021  року.

 5. Відмовити гр.Лущику  Дмитру  Олександровичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки   на    земельну  ділянку  зазначена  в  графічному  матеріалі   надано  дозволи  на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  іншим  громадянам відповідно  до  рішення 288  15  сесії   8  скликання  від 12 листопада  2021  року.

 6.  Відмовити гр. Ковалю  Сергію  Миколайовичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 1,6000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради ,  у зв’язку з невідповідністю місця розташування земельної ділянки( Землі  лісового  фонду).

7.Відмовити гр.Чмиху  Анатолію  Григоровичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  рішенням  255   13  сесії  8 скликання від 17 вересня 2021 року   відводиться  для  створення  громадського  пасовища.

8.Відмовити гр.Медвєдеву  Олексію  Вікторовичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки   на    земельну  ділянку  зазначена  в  графічному  матеріалі   надано  дозвіл  на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  іншому  громадянину,учаснику АТО  відповідно  до  рішення  243  12  сесії   8  скликання  від 19  серпня  2021  року.

9. Відмовити гр. Винославському  Віталію  Валерійовичу у задоволенні його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки, орієнтовною площею 2 га, безоплатно у власність для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності, , що розташована на території Северинівської  сільської  ради , за межами населеного пункту, з підстав, передбачених пунктом 4 статті 59 та пунктом 7 статті 118 Земельного кодексу України - згідно доданого графічного матеріалу на якому позначено розташування бажаної земельної ділянки та у відповідності до даних «Публічної кадастрової карти України» - на частину даної ділянки встановлено обмеження у вигляді прибережної захисної смуги вздовж річок та навколо водойм (відповідно до вимог Водного кодексу України).

10.  Відмовити гр.Трофімчук  Анжелі  Іванівні у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки   на    земельну  ділянку  зазначена  в  графічному  матеріалі   надано  дозвіл  на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  іншому  громадянину відповідно  до  рішення  288  15  сесії   8  скликання  від 12 листопада  2021  року.

11.  Відмовити гр. Щербині Василю  Миколайовичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 1,5000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі   земельна  частка  (пай) .

12.  Відмовити гр. Щербині Тамарі  Іванівні у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 1,5000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі   земельна  частка  (пай)  .

13.  Відмовити гр.Охрімовській  Яні  Андріївні, гр.Охрімовському  Андрію  Віталійовичу,  гр.Гедз  Олені  Борисівні,  гр.Стрельченко  Катерині  Миколаївні у задоволенні  їх клопотання щодо надання дозволу   на  виготовлення  технічної  документації  із  землеустрою  щодо  поділу  та  об’єднання  земельної  ділянки,   , орієнтовною площею 2.0000 га, на  кожного  , для ведення особистого селянського господарства,  на території Северинівської  ОТГ( за  межами  населеного  пункту) кадастровий  номер 0521087500:04:004:0193, оскільки згідно доданого викопіювання не можливо встановити бажане місце розташування земельної ділянки (відомості про земельну ділянку з кадастровим номером 0521087500:04:004:0193 не знайдено ), внаслідок чого, не можливо отримати відомості про землі, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також, дані про кількісну і якісну характеристику земель, про розподіл між власниками і користувачами, як передбачено ст. 1 Закону України «Про державний земельний кадастр», що унеможливлює встановлення факту відповідності або невідповідності місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку та позбавляє Северинівську   сільську   раду при задоволенні поданого клопотання  діяти у встановлений законом спосіб, що передбачено ст. 19 Конституції України.

14.  Відмовити гр.Гундерчуку  Івану  Миколайовичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі   земельна  частка  (пай)  .

15. Відмовити  гр. Медведьовій  Валентині  Олександрівні у  задоволенні її клопотання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 2,0000 га,  на  території  Северинівської  сільської  ради  , враховуючи вимоги ч.6 ст.118 Земельного кодексу України, так як, згідно доданого викопіювання не можливо встановити бажане місце розташування земельної ділянки (відсутні кадастрові номери земельної ділянки або суміжних земельних ділянок), внаслідок чого, не можливо отримати відомості про землі, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також, дані про кількісну і якісну характеристику земель, про розподіл між власниками і користувачами, як передбачено ст. 1 Закону України «Про державний земельний кадастр», що унеможливлює встановлення факту відповідності або невідповідності місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку та позбавляє Северинівську   сільську   раду при задоволенні поданого клопотання  діяти у встановлений законом спосіб, що передбачено ст. 19 Конституції України.

16. Відмовити  гр. Кулик  Лідії  Олександрівні  у  задоволенні її клопотання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 1,030 га,  на  території  Северинівської  сільської  ради  , враховуючи вимоги ч.6 ст.118 Земельного кодексу України, так як, згідно доданого викопіювання не можливо встановити бажане місце розташування земельної ділянки (відсутні кадастрові номери земельної ділянки або суміжних земельних ділянок), внаслідок чого, не можливо отримати відомості про землі, їх цільове призначення, обмеження у їх використанні, а також, дані про кількісну і якісну характеристику земель, про розподіл між власниками і користувачами, як передбачено ст. 1 Закону України «Про державний земельний кадастр», що унеможливлює встановлення факту відповідності або невідповідності місця розташування об’єкта вимогам законів, прийнятих відповідно до них нормативно-правових актів, генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань використання та охорони земель адміністративно-територіальних одиниць, проектів землеустрою щодо впорядкування територій населених пунктів, затверджених у встановленому законом порядку та позбавляє Северинівську   сільську   раду при задоволенні поданого клопотання  діяти у встановлений законом спосіб, що передбачено ст. 19 Конституції України.

17. Відмовити  гр. Кулику  Вадиму   Олександровичу   у  задоволенні його клопотання щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства орієнтовною площею 3,4596 га,  на  території  Северинівської  сільської  ради  , враховуючи вимоги ч.2 ст.121 Земельного кодексу України(Громадяни України мають право на безоплатну передачу їм земельних ділянок із земель державної або комунальної власності в таких розмірах: для ведення особистого селянського господарства - не більше 2,0 га)  .

18.  Відмовити гр.Малярчуку  Сергію  Олександровичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування, будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

19.  Відмовити гр. Гадасюку  Петру  Михайловичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування, будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

20.  Відмовити гр. Кулику  Дмитру  Васильовичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

21.  Відмовити гр. Москаленко  Світлані  Олександрівні  у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

22.  Відмовити гр. Дяченко  Валентині  Валентинівні   у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

23.  Відмовити гр. Вовику  Віктору  Анатолійовичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 1,9991 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

24.  Відмовити гр. Вороніну  Віктору  Дмитровичу  у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   , які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування, будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

25.  Відмовити гр. Малярчук  Ганні  Олександрівні у задоволенні  її клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 2,0000 га,  для ведення особистого селянського господарства, за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради , оскільки    земельна  ділянка  зазначена  в  графічному  матеріалі    розміщена  на  земельних  ділянках   ,які  перебувають  в  користуванні  громадян  , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг,  надання  дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки  можливе  після  проведення  аудиту використання     земельних  ділянок землевласниками  і  землекористувачами.

26.  Відмовити гр. Леонову  Ігору  Вадимовичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки,   з  подальшим  правом  передачі у приватну  власність, орієнтовною площею 0,1500 га,   для будівництва  і обслуговування житлового будинку, господарських будівель і  споруд (присадибна ділянка) (02.01)  , за рахунок земель комунальної власності,  що розташована на території Северинівської  сільської  ради ,  у  зв’язку  з невідповідність місця розташування об'єкта вимогам генеральних планів населених пунктів та іншої містобудівної документації, схем землеустрою і техніко-економічних обґрунтувань

27.Відмовити гр. Мацелюху  Назарію  Івановичу у задоволенні  його клопотання щодо надання дозволу  на  виготовлення  технічної  документації,  щодо  поділу ( об’єднання)  земельної  ділянки  кадастровий  номер:0521085200:04:004:0068 площею  0,1201  га  на  земельні  ділянки :0,12  га-  для  індивідуального  садівництва  та  0,0001 га-  для  підсобного  сільського  господарства на території Северинівської  сільської  ради , враховуючи  рекомендації  постійної    комісії Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг , детального  вивчення  даного  питання   і   розгляду   його  на  наступній   сесії  .

28. .Контроль за виконанням цього рішення покласти на  постійну    комісію Северинівської  сільської  ради  з  питань  містобудування,будівництва,  земельних  відносин  та    охорони  навколишнього  природного  середовища,  житлово -  комунального  господарства,  комунальної  власності,  промисловості, підприємництва  та  сфери  послуг(  голова  комісії  Піяківський  В.М.) 

 

 

      Сільський голова                                               Василь МАЛЯРЧУК