Рішення 112 7 сесії 8 скликання Про звернення депутатів Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів № 2194 та 2195.

  • 252

                  

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ  №_112

 

від « 11» березня 2021 року            7 сесія  8 скликання

с. Северинівка

 

Про звернення депутатів Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів № 2194 та 2195.

 

 

Керуючись ст. 25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сільська рада вирішила:

1. Підтримати звернення депутатів Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів № 2194 та 2195 (додається).

2. Направити звернення депутатів Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів № 2194 та 2195 до Верховної Ради України. 

3.  Контроль за виконанням даного рішення покласти на секретаря сільської ради Д’якон Н.С.

 

 

 

Сільський голова Василь МАЛЯРЧУК

ЗВЕРНЕННЯ

депутатів Северинівської сільської ради Жмеринського району Вінницької області до Верховної Ради України щодо прийняття в другому читанні і в цілому законопроектів № 2194 та 2195.

 

 

 

Ми, депутати Северинівської сільської ради  Жмеринського району Вінницької області закликаємо Верховну Раду України невідкладно прийняти в другому читанні і в цілому законопроекти № 2194 та 2195, які, нарешті, повертають громадам право розпоряджатися землею за межами населених пунктів.

Ми переконані, що люди мають право бути господарями на своїй землі й без цього рішення парламенту неможливо завершити процес земельної децентралізації та забезпечити справжнє самоврядування.

Хочемо нагадати, що починаючи з 2002 року нашими землями управляють призначені чиновники, які розпоряджалися нею без урахування інтересів людей та розвели корупції в земельній сфері, відкинувши на роки наш регіон у розвитку.

Тому наголошуємо, що жоден чиновник із Києва не має ніякого права й не повинен розпоряджатися полями й сінокосами в нас на Вінниччині.

Лише громади мають вирішувати, що робити з землею — продавати, чи здавати в оренду. А все зароблене повинно йти в місцеві бюджети на потреби людей, а не осідати в кишенях чиновників.

Саме тому, ми наполягаємо на тому, що після передачі земель громадам, земельні аукціони, мають проходити в режимі онлайн, як і передбачено законопроектом № 2195. Оскільки, це найбільш ефективний спосіб забезпечити прозорі торги та отримати найвищу ціну за право власності, чи користування землею. 

Пілотні проекти показали, що на інтернет-аукціонах вартість земельних ділянок зростає на 223 %, порівнюючи зі стартовою. А це означає — більше коштів на розвиток наших громад, ремонт та забезпечення всім необхідним шкіл, амбулаторій, дитячих садків і вирішення багатьох інших проблем.

Цей парламент почав робити те, що обіцяли, але не виконали всі попередні скликання — завершив децентралізацію й розпочав справедливу земельну реформу, заклавши основу для побудови заможних громад. Тому закликаємо всі політичні сили у Верховній Раді діяти в інтересах місцевого самоврядування при ухвалені важливих для людей законопроектів.

 

 

 

Сільський голова Василь МАЛЯРЧУК

 

Депутати:

 

Балан В.В.

 

Бедрак А. М.

 

Бодян О.І. 

 

Грицак С.М.

 

Д‘якон Н.С.

 

Ільющенков С.О.

 

Кириловська О. М.

 

Кишук О.І.

 

Король В.В.

 

Кочмарюк Ю.З.

 

Куцолабський О.Є.

 

Любичанківський Д.Ю.

 

Мельник А.В.

 

Музика О.М.

 

Підгаєць В.В.

 

Піяківський В.М.

 

Рибак Г.Г. 

 

Смачний В.В.

 

Трач Т.П.

 

Христюк О.У.