Впровадження послуги патронату над дитиною.

  • 75

Фото без опису

Кожній дитині потрібна турбота, любов та родинне тепло. Для дітей, чиї батьки опинилися в скруті та не можуть належним чином забезпечити догляд, існує професійна послуга сімейного патронату. Це тимчасове влаштування дітей, яке рятує їх від інституційних закладів.

 

Уряд ухвалив зміни, спрямовані на розвиток патронату в Україні та завдяки яким послуга зможе стати більш доступною, ефективною та дієвою.

Серед них:

  • Влаштування дітей під патронат до суміжніх громад;
  • Надання послуги патронату над дитиною патронатним вихователем та його помічником, робота якого також буде оплачуватись.
  • Збільшення винагороди для патронатних вихователів та можливість працювати як фізична особа-підприємець.

!  У разі неможливості залучати до догляду за дитиною помічника з кола родичів, патронатний вихователь може обрати на цю роль іншу людину.

! Помічники отримуватимуть за свою роботу винагороду в розмірі 1 мінімальної заробітної плати (8 тис.грн)

! За три місяці перебування дитини під патронатом вихователі матимуть 7 днів оплачуваної відпустки, яку можна використати після вибуття дітей.

! Якщо дитина перебуватиме в сім’ї патронатного вихователя понад 3 місяці, за кожен наступний тиждень нараховуватиметься 1 день додаткової відпустки.

! З липня щомісячна оплата праці патронатного вихователя збільшиться до 24 тис. грн ( 3 мінімальні заробітні плати), а ФОП – 28 тис. грн. (3,5 мінімальні заробітні плати).

! У період між вибуттям однієї дитини і влаштування іншої патронатний вихователь отримуватиме винагороду в розмірі 8 тис. грн. (одна мінімальна заробітна плата на місяць).

 

Влаштування дітей під патронат з інших суміжніх громад.

Договір про патронат укладатиме орган опіки та піклування тієї громади, до якої влаштовують дитину.

Таких підхід дозволить оптимізувати ресурси патронатних сімей та зменшить кількість потрапляння дітей в інституційні заклади.

 

Якщо Ви бажаєте підтримати дитину та стати патронатним вихователем, звертайтеся до служби у справах дітей Северинівської сільської ради за адресою: с.Северинівка вул.Грушевського,29