Пам'ятаємо героїв Северинівської громади

  • 35

Фото без описуВічна і світла пам'ять Герою! Минув рік як загинув Товстоп’ят Владислав Русланович. Владислав Русланович народився 17 вересня 1999 року в селі Северинівка. У дитинстві він ріс жвавим, допитливим та наполегливим хлопчиком. Рано привчив себе до спорту та займався греко-римською боротьбою. Маленький Влад завойовував високі нагороди на обласних чемпіонатах та багаторазово ставав чемпіоном міжобласних змагань. Навчався в Северинівській школі. У 2017 році вступив до Національної академії Служби безпеки України та обрав спеціальність “Національна безпека”. У 2021 році він здобув освітній рівень “бакалавр” за своєю спеціальністю, а також пройшов навчання за програмою підготовки офіцерів запасу та планував продовжити здобувати знання в академії СБУ.
Тоді в його душі оселилася мрія про міцну родину. Вірним супутником життя стала для нього Лілія, з якою він мріяв про спокійне життя, хотів побудувати будинок, народити та виховати діток.
З 27 лютого 2022 року почалася нова сторінка життя лейтенанта Владислава Товстоп’ята у строю 456 бригади транспортної авіації імені Дмитра Майбороди. Молодий офіцер був призначений командиром одного із взводів охорони батальйону охорони нашої бригади. Вчився дистанційно в академії СБУ, щоб здобути освітній рівень “магістр” й одночасно продовжував військову службу. 
Після тривалих та виснажливих тренувань, тактичних та стрілецьких навчань, до яких лейтенант Товстоп’ят готувався ще з дитинства, його підрозділ вирушив виконувати свій військовий обов’язок до новосформованої Зведеної стрілецької бригади Повітряних Сил ЗС України. Там, після злагодження між підрозділами та спеціальних і додаткових курсів з вогневої, тактичної, медичної підготовки, Владислав вирушив боронити державу на Схід України, де тривали запеклі бої з окупантами.
На передньому краю, Владислав Русланович із побратимами мужньо тримали оборону довірених рубежів. 9 квітня 2023 року позиції лейтенанта Владислава Товстоп’ята біля населеного пункту Новобахмутівка зазнали масованого артилерійського обстрілу з боку окупантів. Під час виконання бойового завдання з відбиття ворожої атаки Владислав Русланович мужньо боронив Батьківщину зі зброєю в руках, отримав тяжкі поранення несумісні з життям.
За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі лейтенанту Владиславу Товстоп’яту присвоєно чергове військове звання “старший лейтенант”, на жаль, посмертно. Щирі співчуття рідним та близьким. Пам’ятаємо, любимо, цінуємо!

Інші новини

Всі новини