Сімейний патронат як вид працевлаштування

  • 59

 

 

Фото без опису 

Для роботи патронатними вихователями шукаємо сім’ї, які готові в своїх домівках доглядати за дітьми, що потребують захисту.

Гарантовані: заробітна плата, кошти на виховання дитини, професійна підтримка.

ПАТРОНАТ НАД ДИТИНОЮ - це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

КАНДИДАТОМ У ПАТРОНАТНІ ВИХОВАТЕЛІ МОЖЕ БУТИ: особа, яка виявила бажання виконувати обов’язки патронатного вихователя на професійній основі, а також має:

- повнолітнього члена сім’ї (чоловік або дружина, син чи донька, інший член сім’ї) чи повнолітню особу, які проживають на спільній житловій площі з кандидатом у патронатні вихователі, готові бути добровільним помічником кандидата у патронатні вихователі та разом з ним пройти навчання і надавати допомогу патронатному вихователю у догляді за дитиною, влаштованою до сім’ї патронатного вихователя (далі - добровільний помічник);

- належні житлово-побутові умови за місцем свого фактичного проживання, у тому числі наявність окремої кімнати (крім прохідних кімнат, кімнат мансардного або підвального типу) та побутових зручностей.

ЯКУ ПІДТРИМКУ БУДУТЬ ОТРИМУВАТИ ПАТРОНАТНІ ВИХОВАТЕЛІ?

Патронатним вихователям здійснюються виплати соціальної допомоги на кожну дитину, влаштовану до сім’ї патронатного вихователя:

- 2,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (6407,50 грн. - 7990,00 грн. на місяць);

- для дітей з інвалідністю - 3,5 прожиткового мінімуму для дітей відповідного віку (8970,50 грн – 11186,00 грн. на місяць).

Грошове забезпечення (заробітна плата) виплачується патронатному вихователю за надану послугу патронату над дитиною і включає оплату за:

- надану послугу патронату над дитиною (щомісяця не пізніше 10 числа наступного періоду);

- надання батькам/законним представникам дитини протягом семи днів після вибуття дитини із сім’ї патронатного вихователя консультативної підтримки щодо її догляду, виховання та реабілітації;

- надання послуги патронату над дитиною понад три місяці відповідно до пункту 32 Порядку створення та діяльності сім’ї патронатного вихователя, влаштування, перебування дитини в сім’ї патронатного вихователя;

Розмір заробітної плати становить п’ять прожиткових мінімумів для працездатних осіб на місяць (15 140,00 грн.).

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини, які готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування та потребують тимчасової підтримки.

За детальною інформацією звертатися до служби у справах дітей Северинівської сільської ради за адресою: с.Северинівка , вул.Грушевського, 29.