В Україні запрацювали автошколи для осіб з інвалідністю

  • 50

Фото без опису

Проєкт покликаний створити рівні можливості для кожного та кожної, хто бажає навчитися або перенавчитися керувати автомобілем.

Через війну кількість осіб з інвалідністю зростає не лише серед захисників та захисниць, а й серед цивільних. Тому в системі МВС створили не просто автошколи, а комплексну державну послугу, яка сприятиме адаптації цієї категорії населення до керування транспортними засобами. Разом з тим, вони охоплять і тих людей, які набули інвалідність ще до війни або мають вроджену інвалідність та уже давно мають намір стати водієм.

Проєкт передбачає створення спеціалізованих автошкіл, оснащених необхідними засобами та устаткуванням, які можуть забезпечити навчання та отримання людьми з інвалідністю автомобільного водійського посвідчення.

Переваги Автошкіл для осіб з інвалідністю:

адаптовані навчальні програми;

сучасні автомобілі з ручним керуванням;

досвідчені викладачі;

інклюзивні приміщення, де проходить навчання та складання іспитів;

можливість індивідуального навчання за зручним графіком

У спеціально адаптованих автошколах, людина проходить теоретичний та практичний курс водіння автомобілем з ручним керуванням. Далі учні складуть іспит та отримають посвідчення водія у сервісних центрах МВС. Вони знаходяться неподалік автошкіл і є повністю інклюзивними.

Можете отримати посвідчення на право керування транспортним засобом категорії В. Або пройти навчання/перенавчання на автомобілі з ручним керуванням.

Наші переваги — це людиноцентричний підхід:

• Доступна інфраструктура та сертифіковані сучасні авто(на вибір механічна або автоматична коробка передач).
• Можливість навчатися у складі змішаних інклюзивних груп (тобто поруч з іншими слухачами, які не мають інвалідності) або індивідуально, можливість проходження теоретичного курсу дистанційно за зручним графіком.
• Адаптовані навчальні плани і програми, підтримка та консультація на кожному етапі.

Як долучитись до навчання та отримати посвідчення водія?

Сконтактуйтесь з представниками автошколи. Вони допоможуть оформити заяву про вступ. До заяви приєднайте копію паспорта та реєстраційного номера облікової картки платника податків – те ж саме, що й ідентифікаційний код. Додайте кольорову фотокартку розміром 3,5х4,5 сантиметра. Одним з найважливіших документів до вступу є медична довідка, яка засвідчить, що в особи, немає медичних протипоказань для керування транспортними засобами категорії “В”.

Детальніше тут  https://is.gd/vbRtex .

Інші новини

Всі новини