Про затвердження висновку про доцільність призначення опікуна

  • 49

Фото без опису

 

 

 

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

                                        проект

 

РІШЕННЯ                                                   

 

від «___» лютого  2024р.                                                                      №_____

с. Северинівка                                                                                               

 

Про затвердження висновку про доцільність призначення опікуна

 

      Керуючись ст.ст. 34, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 року 34/166/131/88, заяви Кичак Раїси Володимирівни від 22.01.2024 р.№ 01 , з метою організації роботи з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді, які за станом здоров’я не можуть розуміти значення своїх дій та керувати ними, виконавчий комітет  сільської ради ВИРІШИВ:

 

  1. Затвердити висновок про доцільність призначення Кичак Раїси Володимирівни, 12.10.1972 року народження, опікуном над Кичаком Валентином Миколайовичем, 04.02.1999 року народження, додаток додається.
  2. Направити висновок опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді до Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області про доцільність призначення Кичак Раїси Володимирівни 12.10.1972 року народження, опікуном над Кичаком Валентином Миколайовичем, 04.02.1999 року народження, в разі визнання останнього судом недієздатним.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді Надію Дякон

            

                Секретар сільської ради                               Надія ДЯКОН 

 

            

 

Додаток

до рішення виконавчого

комітету сільської ради

від     .02.2024 року №

 

 

ВИСНОВОК ОПІКУНСЬКОЇ РАДИ

виконавчого комітету Северинівської сільської ради

 

   про доцільність призначення Кичак Раїси Володимирівни,

12.10.1972 року народження, опікуном

над Кичаком Валентином Миколайовичем, 04.02.1999 року народження

 

         На розгляд виконавчого комітету Северинівської сільської ради  надійшла заява від 22.01.2024р. № 01 про надання висновку опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді про призначення опікуном Кичак Раїси Володимирівни, яка зареєстрована та проживає за адресою: вулиця Шевченкка ,21 А, село Олександрівка, Жмеринського району Вінницької області, над сином Кичаком Валентином Миколайовичем 04.02.1999 року народження, який є особою з інвалідністю  з дитинства І групи підгрупи Б, зареєстрований  та проживає  за адресою: вулиця Шевченкка ,21 А, село Олександрівка, Жмеринського району Вінницької області

Відповідно довідки до акту огляду медико-соціальної експертної комісії серії 12ААА №931687 Кичак В М. має першу групу підгрупу Б інвалідність з дитинства безтерміново та потребує постійного стороннього догляду та допомоги.

22.01.2023 року комісією Северинівської сільської ради було здійснено  обстеження матеріально-побутових умов сім’ї щодо встановлення фактичних обставин здійснення догляду. За результатами обстеження встановлено, що Кичак Валентин Миколайович 04.02.1999 року народження, проживає по вулиці Шевченкка ,21 А, село Олександрівка, Жмеринського району Вінницької області разом із матір’ю  Кичак Раїсою Володимирівною .

          Догляд за Кичаком Валентином Миколайовичем, здійснює його матір Кичак Раіса Володимирівна , яка зареєстрована та проживає за адресою: вулиця Шевченкка ,21 А, село Олександрівка, Жмеринського району Вінницької області. Вона готує їжу , купує необхідні продукти, створює необхідні побутові умови, здійснює належний догляд, забезпечує їй  лікування у необхідних випадках.

           Виходячи з наведеного, з метою захисту особистих немайнових і майнових прав Кичак Валентин Миколайович, який за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов’язки, а також для опіки і створення їй необхідних побутових умов, здійснення за ним належного догляду, забезпечення їй лікування, за умови визнання Кичака Валентина Миколайовича недієздатним, вважаємо за доцільне призначити йому опікуна Кичак Раїсу Володимирівну, жителя села Олександрівка, Жмеринського району, яка за місцем фактичного проживання характеризується позитивно: врівноважена, розсудлива, веде здоровий спосіб життя, працьовита. За станом здоров’я може виконувати обов’язки опікуна.

Відповідно ст.ст. 55, 63 Цивільного кодексу України, опіка та піклування встановлюється з метою забезпечення особистих немайнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки. Опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.

Враховуючи вищевикладене та керуючись нормами Цивільного кодексу України, Правилами опіки та піклування, затвердженими наказом Державного комітету України у справах сімʼї та молоді, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999р. за № 34/166/131/88,опікунська рада з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді визнає доцільним призначення КИЧАК РАЇСИ ВОЛОДИМИРІВНИ, 12.10.1972 року народження, опікуном над її сином КИЧАК ВАЛЕНТИНОМ МИКОЛАЙОВИЧЕМ, 04.02.1999 року народження.

       

              

 

                Секретар сільської ради                               Надія ДЯКОН