39 сесія 8 скликання Про надання дозволу на частковий демонтаж пам’ятника комунальному закладу «Центр культури, дозвілля та туризму» Северинівської сільської ради

  • 49

             Фото без опису                                                      

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

        РІШЕННЯ  №______

 

від « » листопада  2023 року                                       39 сесія 8 скликання

с. Северинівка

 

Про надання дозволу на частковий демонтаж пам’ятника комунальному закладу «Центр  культури,  дозвілля  та  туризму»  Северинівської  сільської  ради

 

Відповідно до Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», Закону України «Про засудження та заборону пропаганди російської імперської політики в Україні і деколонізацію топонімії» та керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою раціонального використання майна, сільська рада ВИРІШИЛА:

 

1. Надати дозвіл комунальному закладу «Центр культури, дозвілля та туризму»  Северинівської сільської ради на частковий демонтаж пам’ятника   «Воїн визволення», пам’ятник 105 воїнам-односельчанам, загиблим на фронтах Великої Вітчизняної Війни, який розташований на території Северинівської територіальної громади в с. Северинівка по вул. Грушевського, охоронний номер 299, тип І-місц., інвентарний номер 101300002,  у зв’язку з фізичною зношеністю, недоцільністю ремонту та таких, що непридатні для використання. Частковий демонтаж пам’ятника та благоустрій населеного пункту (капітальний ремонт території пам’ятника), дозволить гідно увічнити участь українського народу у Другій світовій війні та його внесок у світову перемогу над нацизмом.

 

2. Комунальному закладу «Центр культури, дозвілля та туризму» Северинівської сільської ради звернутися до консультативної ради з питань охорони культурної спадщини за дозволом на частковий демонтаж пам’ятника «Воїн визволення».  

 

3. Северинівській сільській раді здійснити частковий демонтаж пам’ятника «Воїн визволення», благоустрій населеного пункту (капітальний ремонт території пам’ятника) та встановлення скульптури «Янгола волі» на площі з увічненням пам’яті українських воїнів у часи національно патріотичного зрушення на борьбу за волю України, знакових часів боротьби, що підкреслюють шість пам’ятних знаків із датами:1648 битва під Корсунем, 1918 проголошення УНР, 1932-1933 голодомор, 1939-1945 участь українського народу у Другій світовій війні, 2014 російська збройна агресія проти України, 2022 російське вторгнення в Україну.

 

4. Комунальному підприємству «Северинівське» забезпечити відповідне зберігання демонтованих об’єктів визначених п.1 даного рішення.

 

5. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури, спорту та соціального захисту населення, прав людини, законності, депутатської діяльності, етики (Тетяна ТРАЧ).

    

 

 

 

  Сільський голова                                                          Василь МАЛЯРЧУК