Пам'ятаємо героїв Северинівської громади

  • 124

Фото без опису

Пам'ятаємо, цінуємо, любимо! Вічна пам'ять Герою України!Товстоп’ят Владислав Русланович народився 17 вересня 1999 року в селі Северинівка Жмеринського району Вінницької області. У дитинстві він ріс жвавим, допитливим та наполегливим хлопчиком, уже тоді він сам почав формувати у собі риси характеру справжнього чоловіка. Рано привчив себе до спорту та займався греко-римською боротьбою. Владислав завойовував високі нагороди на обласних чемпіонатах та багаторазово ставав чемпіоном міжобласних змагань. Після закінчення Северинівської загальноосвітньої школи Владислав обрав для себе нелегкий шлях у подальшому житті. У 2017 році вступив до Національної академії Служби безпеки України та обрав спеціальність “Національна безпека”. У 2021 році він здобув освітній рівень “бакалавр” за своєю спеціальністю, а також пройшов навчання за програмою підготовки офіцерів запасу та планував продовжити здобувати знання в академії СБУ. Почалась війна, і 26 лютого 2022 року – мужній 22-річний Захисник Владислав Товстоп’ят став на захист нашої України з перших днів повномасштабної війни. 
Владислав Товстоп’ят, був на одних з найгарячіших напрямків фронту.
7 квітня 2023 з КСП Шахтарське був відправлений до смт. Новобахмутівка. Вони відбивались 3 доби без сну, їжі і води, в холоді і голоді! Владислав Товстоп’ят командир взводу був на нульовій позиції і зумів всіма силами 2 доби стримати ворога і не здати позиції.
На 3 добу о 14:00 9 квітня 2023 обірвався зв’язок, при виконанні бойового завдання на Авдіївському напрямку (Новобахмутівка), Донецької області. Під час виконання бойового завдання з відбиття ворожої атаки Владислав Русланович мужньо боронив Батьківщину зі зброєю в руках та до останнього подиху воював з ворогом, але отримав тяжкі поранення несумісні з життям. Унаслідок цього героїчно загинув, не поступившися загарбникам.
20 квітня 2023 року стало гіркою та болючою річницею шлюбу для Лілії Олександрівни ( дружини Владислава Руслановича)… Її безмежне кохання ніколи не згасне, є люди, що живуть вічність у наших серцях. Лілією Олександрівною було подано на розгляд петицію про присвоєння почесного звання Герой України (посмертно) військовослужбовцю Збройних Сил України Товстоп'яту Владиславу Руслановичу 17.09.1999 року народження. Щирі співчуття рідним, Вічна пам’ять Герою!
Тернистий шлях до бажаної Перемоги засіяний сотнями і тисячами таких життів, таких історій та героїчних вчинків. Вічна шана та пам'ять захисникові України!