ПРОФІЛАКТИЧНИЙ РЕЙД

  • 81

 

Фото без опису

ПРОФІЛАКТИЧНИЙ  РЕЙД.

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи Служби у справах дітей, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню своїх дітей.

Спеціалістами служби у справах дітей Северинівської  сільської ради спільно з поліцейським офіцером громади Жмеринського РВП систематично проводяться профілактичні рейди «Діти вулиці», «Неблагополучна сім’я», «Канікули», за місцем проживання дітей.

Так, протягом 17 та 18 серпня проведено профілактичний рейд, у ході якого здійснено обстеження матеріально-побутових умов проживання 5 родин, в яких виховується 14 дітей (з них 3 дитини знаходиться на обліку служби у справах дітей Северинівської сільської ради як такі, що перебувають у складних життєвих обставинах). За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях.

Як свідчить практика, постійні рейдові заходи дають позитивні результати. Батьки, знаючи, що перебувають під особливим контролем і що долею їх дітей постійно цікавляться, стають більш відповідальними, намагаються створити належні умови для проживання, виховання та розвитку дітей

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.