Подбай про свою безпеку підчас Великодня!

  • 86

Фото без опису

Шановні жителі громади!

Наближається одне з найбільших релігійних свят — Світле Христове Воскресіння (Великдень). У зв’язку з широкомаштабним вторгненням російської військ на територію України цьогорічний великдень відзначаємо в умовах военного стану.

З метою дотримання чинного законодавства, а саме встановленої комендантської години з 00:00 год до 05:00 год, задля запобігання реальної загрози життю і безпеці мешканців територіальної громади, заходи з святкування Великодня 16 квітня 2023 року мають відбуватися з дотриманням правового режиму воєнного стану.

З метою недопущення великого скупчення людей під час проведения Великодніх Богослужінь встановлено графік освячення пасок, починаючи з суботи 15 квітня:

☑️ 15 квітня Святкове Пасхальне богослужіння має бути завершено до 23 години;

☑️ 16 квітня Святкове Пасхальне богослужіння розпочнеться о 05:30 годині.

Таке рішення прийнято на спільній нараді представників місцевого самоврядування громад, керівництва Жмеринської районної військової адміністрації, начальника Жмеринського районного відділу поліції ГУНГІ у Вінницькій області та представників релігійних конфесій Жмеринського району, що відбулась 11 квітня 2023 року.

Також під час проведення Пасхальних Богослужінь необхідно дотримуватись правил поведінки під час сигналу «Повітряна тривога» та Правил пожежної безпеки у релігійних спорудах.