Інформація щодо громадського обговорення кандидатури Любичанківського Д.Ю. на посаду старости Чернятинського старостинського округу Северинівської сільської територіальної громади

  • 151

Фото без опису

Інформація  щодо громадського обговорення кандидатури

Любичанківського  Д.Ю. на посаду старости Чернятинського старостинського округу Северинівської сільської територіальної громади

 

Северинівською сільською радою 26 жовтня 2022 року затверджений Порядок проведення громадського обговорення кандидатури старости в старостинських округах Северинівської сільської територіальної громади (далі – Порядок), який встановлює процедуру організації, проведення та встановлення результатів громадського обговорення - шляхом опитування та вивчення громадської думки щодо підтримки запропонованої кандидатури старости (далі - Громадське обговорення). Даний Порядок розроблений відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні».

Метою Громадського обговорення є визначення рівня підтримки кандидатури старости старостинського округу територіальної громади.

Основним завданням Громадського обговорення є погодження з жителями відповідного старостинського округу кандидатури старости.

У Громадському обговоренні можуть брати участь громадяни України,  яким на день проведення Громадського обговорення виповнилося 18 років і які зареєстровані у населеному пункті відповідного старостинського округу Северинівської сільської територіальної громади.

На території Чернятинського старостинського округу проживає 2180 жителів, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

Громадське обговорення мало відкритий характер, проводилося на засадах добровільності, гласності та свободи висловлювань. Ніхто не був примушений до участі або обмежений в участі при проведенні Громадського обговорення.

Відповідно до ст. 541 Закону  України « Про місцеве самоврядування в Україні», розпорядження від 20 лютого 2023 року №23-р, сільський голова  вніс на громадське обговорення кандидатуру ЛЮБИЧАНКІВСЬКОГО Дмитра Юрійовича на посаду старости Чернятинського старостинського округу Северинівської сільської територіальної громади.

З метою забезпечення громадського обговорення затверджено організаційний комітет у кількості 7 осіб. Обговорення кандидатури   Любичанківського Д.Ю. на посаду старости проводилось шляхом опитування  з 24 лютого по 17 березня 2023 року на території Чернятинського старостинського округу.

За опитування та оформлення опитувальних листів на підтримку запропонованої кандидатури визначено відповідальними: Тихолаз Г.І.., спеціаліста сільської ради, Вернигору Т.Б., діловода сільської ради, та Пилявську А. Ю., державного реєстратора відділу «Центр надання адміністративних послуг».

Інформація про терміни проведення Громадського обговорення (опитування) була оприлюднена на офіційному вебсайті Северинівської сільської ради та соціальній мережі «Фейсбук».

Опитування жителів відповідного старостинського округу проводилося шляхом заповнення опитувальних листів на підтримку запропонованої кандидатури старости. Лист містить інформацію про учасника опитування із зазначенням його прізвища, власного імені (усіх власних імен) та по батькові (за наявності), числа, місяця і року народження, серії та номера паспорта громадянина України (тимчасового посвідчення громадянина України - для осіб, недавно прийнятих до громадянства України), що засвідчено підписами таких учасників.

Керуючись ст. 541 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», кандидатура старости вважається погодженою з жителями відповідного старостинського округу, якщо в результаті Громадського обговорення отримала таку підтримку у старостинському окрузі:

з кількістю жителів до 1500 - більше 20 відсотків голосів жителів від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах;

з кількістю жителів від 1500 до 10 тисяч - більше 17 відсотків.

Із 2180 жителів Чернятинського старостинського округу кандидатуру ЛЮБИЧАНКІВСЬКОГО Дмитра Юрійовича на посаду старости підтримало 570 чоловік, що становить 26,1 % від загальної кількості жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах.

За результатами проведеного Громадського обговорення шляхом опитування кандидатури Любичанківського Д.Ю. на посаду старости складено протокол, який містить відомості: дата (період), місце проведення опитування громадян, кількість жителів відповідного старостинського округу, які є громадянами України і мають право голосу на виборах, відомості про кандидатуру старости, кількість учасників опитування, які підтримали відповідну кандидатуру. Опитувальні листи на підтримку кандидатури старости є частиною протоколу і додаються до нього.

Інформація про результати громадського обговорення кандидатури Любичанківського Д.Ю. на посаду старости Чернятинського старостинського округу Северинівської сільської територіальної громади оприлюднена на офіційному вебсайті Северинівської сільської ради та соціальній мережі «Фейсбук».

За результатами Громадського обговорення сільський голова винесе на розгляд сесії сільської ради проект рішення щодо затвердження старости у відповідному старостинському окрузі.