Рішення Про затвердження висновку про доцільність призначення опікуна

  • 74

 

 

 

 

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

ВИКОНАВЧИЙ КОМІТЕТ

 

РІШЕННЯ                                                   

 

від «16 » березня  2023 р.                                                                   №_____

с. Северинівка                                                                                               

 

Про затвердження висновку про доцільність призначення опікуна

 

      Керуючись ст.ст. 34, 52 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», відповідно до Цивільного кодексу України, Правил опіки та піклування, затверджених наказом Державного комітету України у справах сім’ї та молоді, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров'я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999 року 34/166/131/88, заяви Леонова Олександра Олександровича від 13.032023 р.№ 03 , з метою організації роботи з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді, які за станом здоров’я не можуть розуміти значення своїх дій та керувати ними, виконавчий комітет  сільської ради ВИРІШИВ:

  1. Затвердити висновок про доцільність призначення Леонова Олександра Олександровича, 08.11.1975 року народження, опікуном над Леоновою Аліною Олександрівною,05.04.1993 року народження, додаток додається.
  2. Направити висновок опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді до Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області про доцільність призначення Леонова Олександра Олександровича 08.11.1975 року народження, опікуном над Леоновою Аліною Олександрівною, 05.04.1993 року народження, в разі визнання останнього судом недієздатним.
  3. Контроль за виконанням цього рішення покласти на голову опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді Надію ДЯКОН.

 

Сільський голова                                 Василь МАЛЯРЧУК

 

            

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО

  рішення виконавчого комітету

   від « ___ » березня  2023 р.№ ___

 

 

ВИСНОВОК ОПІКУНСЬКОЇ РАДИ

виконавчого комітету Северинівської сільської ради

 

   про доцільність призначення Леонова Олександра Олександровича,

08.11.1975 року народження, опікуном

над Леоновою Аліною Олександрівною, 05.04.1993 року народження

 

         На розгляд виконавчого комітету Северинівської сільської ради надійшла заява від 13.03.2023р. № 03 про надання висновку опікунської ради з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді про призначення опікуном Ленова Олександра Олександровича, який зареєстрований та проживає за адресою: вулиця Незалежності,64, село Чернятин, Жмеринського району Вінницької області, над дочкою Леновою Аліною Олександрівною, 05.04.1993 року народження, яка є особою з інвалідністю  з дитинства І групи підгрупи А, зареєстрована та проживає за адресою: вул. вулиця Незалежності,буд.64, село Чернятин, Жмеринського району Вінницької області .

Відповідно довідки до акту огляду медико-соціальної експертної комісії серії 10ААА №668654 Леонова А.О. має першу групу підгрупу А інвалідність з дитинства безтерміново та потребує постійного стороннього догляду та допомоги.

13.03.2023 року комісією Севринівської сільської ради було здійснено акт обстеження матеріально-побутових умов осіб, що перебувають під опікою та піклуванням та встановлено, що Леонова Аліна Олександрівна 05.04.1993 року народження, проживає вул.Незалежності, буд.64, село Чернятин, разом із батьком Леоновим Олександром Олександровичем, матір’ю Леоновою Лідією Григорівною.  

          Догляд за Леоновою Аліною Олександрівною, здійснює її батько Леонов Олександр Олександрович, який зареєстрований та проживає за адресою: вулиця Незалежності,64 село Чернятин, Жмеринського району Вінницької області. Він купує необхідні продукти, створює необхідні побутові умови, здійснює належний догляд, забезпечує їй лікування у необхідних випадках.

       Виходячи з наведеного, з метою захисту особистих немайнових і майнових прав Леонова Аліна Олександрівна, яка за станом здоров’я не може самостійно здійснювати свої права і виконувати свої обов’язки, а також для опіки і створення їй необхідних побутових умов, здійснення за нею належного догляду, забезпечення їй лікування, за умови визнання Леонової Аліни Олександрівни недієздатною, вважаємо за доцільне призначити їй опікуна Леонова Олександра Олександровича, жителя села Чернятин, Жмеринського району, який за місцем фактичного проживання характеризується позитивно: врівноважений, розсудливий, веде здоровий спосіб життя, працьовитий. За станом здоров’я може виконувати обов’язки опікуна.

Відповідно ст.ст. 55, 63 Цивільного кодексу України, опіка та піклування встановлюється з метою забезпечення особистих немайнових прав та інтересів малолітніх, неповнолітніх осіб, а також повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та обов’язки. Опікун або піклувальник призначаються переважно з осіб, які перебувають у сімейних, родинних відносинах з підопічним, з урахуванням особистих стосунків між ними, можливості особи виконувати обов’язки опікуна чи піклувальника.

Враховуючи вищевикладене та керуючись нормами Цивільного кодексу України, Правилами опіки та піклування, затвердженими наказом Державного комітету України у справах сімʼї та молоді, Міністерства освіти і науки України, Міністерства охорони здоров’я України, Міністерства праці та соціальної політики України від 26.05.1999р. за № 34/166/131/88,опікунська рада з питань забезпечення прав недієздатних та обмежено дієздатних осіб які потребують опіки чи піклування у Северинівській сільській раді визнає доцільним призначення ЛЕОНОВА ОЛЕКСАНДРА ОЛЕКСАНДРОВИЧА, 08.11.1975 року народження, опікуном над його дочкою ЛЕОНОВОЮ АЛІНОЮ ОЛЕКСАНДРІВНОЮ 05.04.1993 року народження.

 

 

Сільський голова                                            Василь МАЛЯРЧУК