ШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ в закладах освіти громади

  • 93

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуШЕВЧЕНКІВСЬКІ ДНІ в закладах освіти громади

9 березня 1814 року в селі Моринцях на Черкащині у сім’ї кріпаків, народився Тарас Григорович Шевченко. Життєвий шлях великого Кобзаря описаний не один десяток разів, а його твори перекладалися на десятки мов світу. Великий письменник Тарас  Шевченко став надбанням українського народу, пройшовши складний життєвий шлях. Поезія Кобзара не просто зачаровувала: вона будила прагнення до волі, національну гідність українців.
 За своє коротке життя Тарас Шевченко зробив неоціненний внесок у розвиток української культури, залишивши спадщину в літературі й художньому світі. Творчість Шевченка — це тисячі картин та творів, які знайдуть відклик в кожному серці. Нині Тарас Григорович Шевченко — одне з найголовніших надбань українського народу.

Заклади загальної середньої та дошкільної освіти громади щорічно активно долучаються да вшанування пам'яті Великого Кобзаря. Цьогоріч в річницю з Дня народження Тараса Шевченка урочисті заходи пройшли в усіх закладах освіти пройшли.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису