28 сесія 8 скликання Про затвердження Програми розвитку місцевого самоврядування у Северинівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки

  • 85

Фото без опису                                                                                                             

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА
ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ
ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

РІШЕННЯ  №

 

від « » лютого 2023 року                                         28 сесія  8 скликання

с. Северинівка

 

 

 

Про затвердження  Програми розвитку місцевого самоврядування

у Северинівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки

 

 

     Керуючись Законом України  «Про місцеве самоврядування в Україні», з метою забезпечення розвитку місцевого самоврядування, покращення поінформованості громадян про роботу органів місцевого самоврядування та налагодження зворотного зв’язку, розвитку громадянського суспільства, ефективності роботи депутатського корпусу, підвищення активності громадськості територіальної громади,  Северинівська сільська рада ВИРІШИЛА:

   1. Затвердити «Програму розвитку місцевого самоврядування у Северинівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки» (додається).

 

 2. Фінансовому  відділу Северинівської сільської ради  (Наталя ГАМАРНИК) передбачити кошти на виконання заходів Програми.

 

3. Контроль за виконанням  даного рішення покласти на постійну комісію з питань планування фінансів, бюджету та соціально-економічного розвитку (Юрій  КОЧМАРЮК)

 

 

 

Сільський голова                                    Василь МАЛЯРЧУК

 

 

 

 

 

 

 

ЗАТВЕРДЖЕНО 

                                                                                                    Рішення 28 сесії 8 скликання

                                                                                              Северинівської сільської ради

                                                                                        Від «___»  лютого 2023 року № _____

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Програма

 

розвитку місцевого самоврядування у Северинівській  сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

с. Северинівка

 

 

 

Додаток 1

до Програми розвитку місцевого самоврядування у

Северинівської сільської територіальної громади  на 2023-2025 роки

 

 

ПАСПОРТ ПРОГРАМИ

Програми розвитку місцевого самоврядування у Северинівській сільській територіальній громаді

на 2023-2025 роки

 

1

Ініціатор розроблення Програми

  Северинівська сільська  рада

2

Підстава для розроблення Програми

  Закони України «Про місцеве самоврядування в Україні», Конституція України, Бюджетний кодекс України, Європейська хартія місцевого самоврядування, ратифікована Україною 15 липня 1997 року, Укази Президента України від 30.08.2001 № 749/2001 «Про державну підтримку розвитку місцевого самоврядування в Україні» та № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні»

3

Розробник Програми

апарат Северинівської сільської ради

4

Співрозробники Програми

Фінансовий відділ Северинівської сільської ради

 

5

Відповідальний виконавець Програми

  апарат Северинівської сільської ради

6

Учасники Програми

  апарат Северинівської сільської ради

7

Мета Програми

Створення належних умов для ефективної діяльності органів місцевого самоврядування Северинівської сільської територіальної громади, виконання ними власних та делегованих повноважень

8

Термін та етапи реалізації Програми

  І етап  -   2023 рік

  ІІ етап -   2024 рік

  ІІІ етап -  2025 рік

9

Орієнтований обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми за етапами

разом 300 тис.грн.,    у т.ч.: 

  І етап  –  100 тис.грн.   

  ІІ етап  – _100 тис.грн.               

  ІІІ етап – 100_ тис.грн.               

9.1.

у т.ч. коштів місцевого бюджету

         300 тис.грн.             

9.2.

коштів інших джерел

-

 

Очікувані результати виконання

Розвиток та підвищення авторитету місцевого самоврядування

 

Ключові показники ефективності

- Кількість та якість наданих адміністративних  послуг.

- Реалізація бюджету громадських ініціатив.

- Рівень висвітлення інформації про діяльність сільської ради та її виконавчих органів.

- Отримані інвестиції.

 

 

 

 

 

 

І. Загальні положення

 

Ураховуючи те, що органи місцевого самоврядування є однією з головних основ розвитку демократії в Україні, усвідомлюючи, що охорона й посилення місцевого самоврядування є важливим внеском у розбудову держави на принципах демократії та децентралізації  влади, виникла потреба в цільовій програмі з метою створення належних умов для реалізації територіальною громадою та органами місцевого самоврядування прав і повноважень, визначених Конституцією та законами України.

Програму розвитку місцевого самоврядування Северинівської сільської  територіальної громади на 2023-2025 роки (далі – Програма) розроблено відповідно до статті 140 Конституції України, Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про статус депутатів місцевих рад», Європейської хартії місцевого самоврядування, ратифікованої Законом України від 15 липня 1997 року, з урахуванням Указу Президента України від 30 серпня 2001 року № 749/2001 «Про державну підтримку розвитку місцевого самоврядування в Україні» та Указу Президента України № 64/2022 «Про введення воєнного стану в Україні», вимог та обмежень у зв'язку з військовою агресією Російської Федерації проти України, постанови Кабінету Міністрів України від 06 лютого 2019 року № 106 «Про затвердження Положення про систему професійного навчання державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування та депутатів місцевих рад» і спрямовано на подальший розвиток самоврядування як важливої складової становлення громадянського суспільства.

     На сьогодні в Україні здійснюється низка заходів, спрямованих на здійснення комплексного реформування системи організації влади на місцевому рівні, включаючи питання регіонального розвитку, адміністративно-територіальної реформи, реформи місцевого самоврядування, покращення умов для реалізації прав і свобод людини і громадянина на місцевому рівні, створення правових та матеріально-фінансових засад трансформаційних процесів. Такі реформи набувають пріоритетного значення на шляху євроінтеграції України для зміцнення правових засад громадянського суспільства, поглиблення демократизації публічного управління. При цьому вони мають забезпечувати поступальний розвиток країни, враховувати започатковану у державі конституційну реформу та напрями здійснення перетворень,  визначені законодавчими актами, актами Президента України та Кабінету Міністрів України.    

     В процесі визначення пріоритетів та механізмів реалізації заходів у сфері місцевого самоврядування та регіонального розвитку, розробки відповідних нормативно-правових актів, здійснення інституційних перетворень велике значення має забезпечення залучення широкого кола громадськості, представників органів місцевого самоврядування до цих процесів з метою налагодження ефективних механізмів партнерства та вдосконалення системи взаємодії між депутатами сільської ради, службовцями органів місцевого самоврядування різних рівнів та фахівцями в галузі муніципального права й муніципального управління. На шляху інформаційного забезпечення реформування організації влади на місцевому рівні особливого значення набуває проведення роз’яснювальної та просвітницької роботи серед населення, депутатів, працівників органів місцевого самоврядування щодо сутності, змісту та основних напрямків започаткованих реформ.

    Зазначені фактори свідчать про необхідність розробки та впровадження комплексу заходів щодо розвитку місцевого самоврядування на сучасному етапі розвитку територіальної громади. Реалізацію таких заходів передбачається здійснити в межах Програми розвитку місцевого самоврядування у Северинівській територіальній громаді на 2023-2025 роки (далі – Програма).

     Невід’ємними складовими Програми є «Паспорт Програми» (додаток 1), «Ресурсне забезпечення Програми» (додаток 2)  та «Заходи з реалізації Програми» (додаток 3), що додаються.

  

2. Визначення проблем, на розв’язання яких спрямована Програма

На території Северинівської сільської  територіальної громади налічується 19 населених пунктів, 22 депутатів Северинівської сільської ради відповідно до Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» представляють інтереси жителів територіальної громади, здійснюють від їх імені та в їх інтересах функції і повноваження місцевого самоврядування.

     Вивчення діяльності органів місцевого самоврядування виявило актуальні проблеми, пов’язані з комплексним соціально-економічним розвитком населених пунктів, фінансовим забезпеченням, формуванням і зміцненням власної дохідної бази місцевого самоврядування, наданням органами місцевого самоврядування якісних адміністративних та громадських послуг населенню, функціонуванням об’єктів комунальної власності. Зазначені проблеми свідчать про подальшу необхідність упровадження комплексу заходів щодо розвитку місцевого самоврядування у Северинівській  територіальній громаді.

 

3. Мета Програми

Створення належних умов для ефективної діяльності органів місцевого самоврядування Северинівській сільській територіальної громади, виконання ними власних та делегованих повноважень.

 

4. Основні напрямки і завдання Програми

4.1. Забезпечення ефективності організації місцевого самоврядування.

4.2. Правове, методичне, кадрове та інформаційне забезпечення розвитку громади.

4.3. Забезпечення сталого місцевого розвитку, наближення  до європейських стандартів вимагає комплексного вирішення завдань, серед яких основні:

  • удосконалення механізмів реалізації прав і свобод мешканців на місцевому рівні;
  • розв’язання проблемних питань розвитку території та підготовка проєктів відповідних програмних документів й нормативно-правових актів;
  • формування ефективної структури муніципального управління на місцевому рівні;
  • поєднання зусиль органів місцевого самоврядування різного рівня для спільного вирішення питань місцевого розвитку;
  • поліпшення взаємодії органів місцевого самоврядування з органами державної виконавчої влади, громадськими організаціями при вирішенні питань місцевого значення;
  • реформування системи надання адміністративних, управлінських і соціальних послуг згідно з європейськими стандартами;
  • забезпечення організаційних, правових та матеріально-фінансових умов для максимальної поінформованості жителів громади про діяльність відповідних органів місцевого самоврядування;
  • підвищення професійного рівня посадових осіб органів місцевого самоврядування, тощо.

 

 

 

5. Перелік завдань і заходів Програми.

 

       Завданнями Програми  є:

     - налагодження постійної тісної співпраці сільської ради та виконавчого комітету з виборцями, з бізнесом, владою  та  громадськими організаціями;

     - організація та проведення громадських слухань та участь у масових заходах, що проводяться органами місцевого самоврядування;

      - проведення моніторингу громадської думки територіальної громади  з питань життєдіяльності  громади , соціологічних досліджень щодо вивчення та надання детальної оцінки соціально-економічної та суспільно-політичної ситуації в громаді;

      - забезпечення депутатів  довідково - інформаційними матеріалами    необхідними для здійснення депутатських  повноважень;

      - налагодження міжобласних та міжнародних зв’язків, встановлення взаємовигідного міжнародного співробітництва в інтересах територіальної громади;

     - здійснення прийому делегацій з партнерських громад України та Європи з метою обміну досвідом;

     - забезпечення необхідних умов для представництва керівництва ради та депутатів сільської ради в заходах загальнодержавного і місцевого значення, суспільно-політичних подіях;

     -  організація навчання депутатів, членів виконавчого комітету, працівників апарату та виконавчих органів, вивчення досвіду роботи рад різних рівнів;

      -  інформування  мешканців громади  про діяльність Северинівської сільської ради,  депутатів, сільського голови, його заступників, виконавчих органів і посадових осіб, оприлюднення їх офіційної позиції та надання коментарів стосовно важливих тем у житті громади у засобах масової інформації.

  Перелік завдань і заходів Програми, строки виконання, виконавці, обсяги та джерела фінансування, очікувані результати виконання заходів Програми наведені у Додатку 3, який у разі потреби може бути доповнений додатковими даними.

 

6.  Шляхи і засоби розв’язання проблеми

Розвиток політичних процесів в Україні на сучасному етапі  характеризується децентралізацією влади, перерозподілом повноважень і ресурсів від центральної влади до місцевої. Одночасно на місцях відбувається перерозподіл повноважень та ресурсів між органами державної виконавчої влади та органами місцевого самоврядування. В умовах воєнного стану під час війни росії проти України зазначене питання вимагає особливої уваги та ставить органи місцевого самоврядування в нові умови існування, вимагає від них здійснення нових функцій, виконання нових завдань, що в свою чергу, передбачає необхідність зміцнення матеріальної та технічної бази органів місцевого самоврядування, відповідного і своєчасного інформаційного забезпечення депутатського корпусу всіх рівнів, удосконалення кваліфікації посадових осіб органів місцевого самоврядування, запобігання сепаратизму та колаборації з ворогом.

Найбільш актуальними і такими, що вимагають додаткового і спеціального навчання і підвищення кваліфікації посадовців та депутатів сільської ради у найближчий період, будуть питання застосування податкового та земельного законодавства, формування і зміцнення місцевих бюджетів, управління комунальною власністю тощо.

Прийняття Програми передбачає реалізацію відповідних заходів за умови стабільного фінансування та матеріального забезпечення.

 

 

7.  Фінансове забезпечення Програми

    Фінансування Програми здійснюватиметься за рахунок коштів бюджету Северинівської сільської територіальної громади та інших джерел відповідно до чинного законодавства.       

    Контроль за ефективним використанням коштів здійснюється відповідно до законодавства.

    Протягом бюджетного року обсяг фінансування Програми за рахунок коштів місцевого бюджету може змінюватись відповідно до рішення ради про внесення змін до бюджету на рік, виходячи з наявного фінансування ресурсу бюджету.

     При зміні цінової політики на послуги та товари на ринку країни з метою  забезпечення реалізації усіх запланованих сільсь

кою радою заходів протягом  терміну дії програми виконавці програми можуть ініціювати внесення змін до програми на підставі даних аналізу щодо стану її виконання.

 

8. Координація роботи і контроль за виконанням Програми

      8.1. Координаторами реалізації Програми виступає апарат сільської ради.

      8.2. З метою організації поточної роботи з виконання Програми, узгодження дій співвиконавців  та підготовки рекомендацій щодо внесення необхідних змін на період її виконання може бути утворена координаційна група з числа депутатів  ради, представників влади, громади, бізнесу.

 

8. Очікувані результати виконання Програми   

 Виконання заходів Програми дозволить досягти:

- сприяння прозорості прийняття управлінських рішень органами місцевого самоврядування, підвищення рівня довіри до місцевого самоврядування;

- підвищення якості та розширення кількості надання різновекторних адміністративних послуг населенню громади;

    - створення належних умов для реалізації територіальною громадою, депутатами ради та органами місцевого самоврядування прав і повноважень, визначених чинним законодавством України;

    - підвищення рівня інформованості та правової освіти мешканців громади;

- обміну позитивним досвідом діяльності місцевого самоврядування усіх рівнів, спрямованого на поступовий комплексний соціально-економічний розвиток громади;

    - підготовці пропозицій і рекомендацій щодо розвитку місцевого самоврядування та розв’язання актуальних проблем у цій сфері;

   - підвищення рівня фахової підготовки посадових осіб органів місцевого самоврядування, депутатів ради.

-  залучення громадськості до розгляду та вирішення питань місцевого значення;

-  створення належних умов для виконання сільською радою власних та делегованих повноважень;

- залучення інвестицій.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ПОРЯДОК

 

 Використання коштів згідно програми розвитку місцевого  самоврядування у Северинівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки

 

  1. Цей Порядок визначає механізм використання коштів бюджету Северинівської сільської територіальної громади (далі – місцевий бюджет), передбачених на виконання заходів «Програму розвитку місцевого самоврядування у Северинівській сільській територіальній громаді на 2023-2025 роки» (далі – Програма).
  2. Виконавцями Програми є Северинівська сільська  рада, її структурні підрозділи та виконавчі органи.
  3. Обсяг видатків на виконання Програми встановлюється рішенням сесії.
  4. Кошти місцевого бюджету для виконання заходів Програми спрямовуються на наступні цілі:

- підвищення якості надання адміністративних послуг для фізичних і юридичних осіб на принципах прозорості, оперативності, доступності та зручності для суб’єктів звернень (придбання канцелярських, господарських товарів, матеріалів, обладнання, питної води, товарів для дитячого куточка та кімнат гігієни тощо);

- створення належних умов для ефективної діяльності сільської ради та її виконавчих органів, зміцнення їх матеріально-технічної бази (придбання предметів, матеріалів, обладнання, комп'ютерної і оргтехніки, меблів, паливно-мастильних матеріалів і запчастин, проведення поточних і капітальних ремонтів автотранспортних засобів, техніки і обладнання, адмінбудівель та приміщень, оплата різного виду послуг, підвищення кваліфікації працівників тощо);

- оплата витрат, пов'язаних з наданням послуг працівниками ЦНАПу на відділених робочих місцях (відшкодування вартості комунальних послуг та енергоносіїв тощо);

- оплата послуг за розробку бренду громади;

- розвиток та підвищення авторитету територіальної громади (вдосконалення і обслуговування веб-сайту, оплата послуг з висвітлення інформації в засобах масової інформації, придбання та виготовлення інформаційних та друкованих продуктів: презентаційних фільмів, роликів, книг, статей про громаду, друкованої, сувенірної та іншої продукції з символікою та презентацією територіальної громади);

- сплата членських внесків в асоціації, членом яких є Северинівська сільська  рада;

- оплата послуг сторонніх фахівців за підготовку Проєктів розвитку територіальної громади для участі у обласних, Всеукраїнських, міжнародних конкурсах проєктів та програм;

- оплата юридичних послуг;

- налагодження зв'язків Северинівської сільської ради з іншими органами місцевого самоврядування, громадами інших районів, областей України, іноземних держав, їх асоціаціями, відповідними міжнародними організаціями та фондами з питань розвитку місцевого самоврядування (оплата витрат на організацію візитів з метою обміну досвідом в інші громади в межах України та за кордон; оплата витрат під час прийому і обслуговування представників і делегацій громад, органів місцевого самоврядування України та іноземних держав т.ч. оплата витрат під час прийому, кейтерингових послуг, оплата проїзду та проживання);

-  розвиток ініціативи населення у вирішенні питань місцевого значення, фінансування проектів бюджетних ініціатив;

- науково-технічне опрацювання архівних документів

Перерахування коштів з бюджету здійснюється відповідно до укладених договорів та Порядку обліку зобов’язань розпорядників бюджетних коштів в органах Державного казначейства України.

  1. Операції, пов’язані з використанням бюджетних коштів, проводяться відповідно до чинного законодавства.
  2. Складання та подання фінансової звітності про використання бюджетних коштів, а також контролю за цільовим та ефективним витрачанням здійснюється в установленому законодавство порядку.
  3. Відповідальність за нецільове використання бюджетних коштів встановлюється відповідно до норм чинного законодавства.

 

 

 

 

Додаток 2

                                                               до Програми розвитку місцевого самоврядування  у

Северинівської сільської територіальної громади 

на 2023-2025 роки

 

 

 

РЕСУРСНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ ПРОГРАМИ

                                                                                                             тис.грн.

Обсяг коштів, що пропонується залучити на виконання програми

Етапи виконання Програми

Всього витрат на виконання програми

2023 рік

2024 рік

2025 рік

1

2

3

4

5

Обсяг ресурсів, всього,

у тому числі:

100,0

100,0

100,0

300,0

державний бюджет

-

 

 

-

обласний бюджет

-

 

 

-

бюджет територіальної громади

100,0

100,0

100,0

300,0

кошти інших джерел

-

 

 

-

 

 

 

Секретар сільської ради                                               Надія Д’ЯКОН

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Додаток 3

                                                               до Програми розвитку місцевого самоврядування  у

Северинівської сільської територіальної громади  на 2023-2025 роки

 

 

ЗАХОДИ З РЕАЛІЗАЦІЇ ПРОГРАМИ РОЗВИТКУ МІСЦЕВОГО САМОВРЯДУВАННЯ  У

СЕВЕРИНІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ ТЕРИТОРІАЛЬНІЙ ГРОМАДІ НА 2023-2025 РОКИ

-

№ з/п

Завдання Програми

Зміст

заходів

Строк виконання

заходу

Виконавці

Джерела фінансування

Обсяги фінансування по роках, всього, тис. грн.

У тому числі по роках

Очікувані результати

2023

2024

2025

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

1

Розвиток кадрового потенціалу органу місцевого самовряду-вання

1.1.Підвищення професійного рівня посадових осіб та спеціалістів, забезпечення участі працівників в семінарах, нарадах, тренінгах, навчаннях, форумах, науково – практичних конференціях тощо

2023-2025 роки

Сільська рада,  її виконавчі органи

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Підвищення рівня фахової підготовки працівників місцевого самоврядування

2

Підвищення  доступності, зручності та розширення переліку надання адміністра-тивних та консультативних послуг населенню

2.1.Налагодження співпраці ЦНАПу Северинівської сільської ради з суб’єктами надання інших адмін послуг:

  • облаштування робочих місць для прийому громадян  спеціалістами відділення Пенсійного фонду, Центру зайнятості, управління газового господарства, первинної правової допомоги тощо;

2023-2025 роки

Сільська рада, ЦНАП

 

 

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Покращення обізнаності населення з питань діючого законодавства, зменшення чисельності безробітних

3

Удоскона-лення правових засад місцевого самоврядування

3.1. надання юридичних консультацій та правової допомоги населенню, захисту інтересів органу місцевого самоврядування в судовому порядку

2023-2025 роки

Сільська рада,  її виконавчі органи

 

не вимагає

видатків

 

 

 

Покращення юридичної грамотності населення, захист інтересів громадян та органу місцевого самоврядування

4

Захист інтересів органу місцевого самовряду-вання на державному рівні

4.1.Сплата членських внесків до асоціацій, членом яких є Северинівської сільської рада

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

27000

9000

9000

9000

Підтримка та захист інтересів територіальної громади, врахування пропозицій при прийнятті та внесенні змін до нормативних актів

5

Налагод-ження системності, відкритості і прозорості діяльності органу місцевого самоврядування

5.1.Системне та оперативне висвітлення діяльності органу місцевого самоврядування:

- забезпечення оприлюднення інформації  в друкованих засобах та офіційному веб-сайті сілької ради,  

-придбання друкованої продукції

(банери, буклети, листівки тощо)

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

60000

20000

20000

20000

Всебічне інформування населення про події соціально-економічного, суспільно-політичного, культурного та духовного значення

6

Врахування інтересів громадсь-кості

6.1.Організація та проведення громадських слухань, «круглих столів», конференцій, засідань на території ТГ (забезпечення канцтоварами, автотранспортом, питною водою, кавою-брейк тощо)

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

30000

10000

10000

10000

Врахування громадської думки, місцевих ініціатив,  посилення активності громадян у вирішенні питань місцевого значення

6.2.Формування та реалізація бюджету громадських ініціатив

 

 

 

 

7

Підвищення інвестицій-ної привабли-вості громади

7.1.Створення та покращення позитивного іміджу громади (виготовлення та розповсюдження тематичних рубрик, іміджевих роликів, спеціальних звітів і репортажів про важливі події, що відбуваються в територіальній громаді, інформаційної продукції з символікою та презентацією територіальної громади тощо)

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

30000

10000

10000

10000

Залучення інвестицій, розвиток туризму

7.2.Розробка та популяризація бренду громади

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Створення власного бренду, покращення іміджу громади

8

Вивчення та впровад-ження позитивного досвіду діяльності органів місцевого 

само-врядування усіх рівнів

8.1.Обмін досвідом та поширення співпраці з громадами, інституціями України та іноземних держав з питань розвитку місцевого самоврядування:

(організація візитів, прийом представників і делегацій: оплата витрат під час прийому, організація кейтерингових послуг, оплата проїзду та проживання)

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Впровадження кращих практик розвитку місцевого самоврядування

9

Залучення інвестицій

в громаду

9.1.Залучення фахівців для підготовки проектів розвитку територіальної громади для участі у обласних, Всеукраїнських, міжнародних конкурсах,  проектах та програмах

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Реалізація проектів розвитку громади

10

Зміцнення матеріально – фінансової основи органу місцевого самоврядування, забезпечення виконання наданих повноважень

10.1.Збереження та впорядкування архівних документів,

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

90000

30000

30000

30000

Збереження архівних документів, забезпечення жителів громади інформацією про трудовий стаж

10.2. Вдосконалення облаштування зали засідань та інших приміщень для забезпечення роботи органу місцевого самоврядування – монтування мультимедійних засобів (мікрофони, зарядні пристрої тощо), проведення поточних ремонтів тощо

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Покращення умов для проведення сесій сілької ради, засідань постійних комісій , проведення «круглих столів»

11

Забезпечення повноважень органу місцевого самоврядування з підготовки та проведення призову громадян на строкову військову службу

Оплата послуг із перевезення призовників на призовну комісію до територіального центру комплектування та соціальної підтримки

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Покращення умов для проведення призову громадян України на строкову військову службу

12

Забезпечення повноважень органу місцевого самоврядування у покращенні психологіч-ного клімату в громаді в цілому та в  трудових колективах зокрема,  зростання авторитету громадських активістів  та кращих  працівників різних сфер діяльності 

Винагорода у вигляді грошової адресної виплати громадянам та представникам колективів, нагородженим Почесними грамотами та Подяками, з нагоди відзначення ювілейних дат, а також почесним землякам і видатним мешканцям населених пунктів, які входять до складу громади

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

 

 

 

 

Забезпечення моральної  та фінансової підтримки кращих працівників і трудових колективів громади за результатами

їх трудової, громадської діяльності та

з нагоди відзначення державних і професійних свят, ювілейних та пам’ятних дат

13

Забезпечення повноважень органу місцевого самоврядування у зміцненні матеріально-технічної  бази громади

Придбання предметів, товарів, матеріалів та послуг для проведення поточних ремонтів будівель та приміщень, які перебувають у власності Северинівської ТГ

2023-2025 роки

Сільська рада

Бюджет ТГ

63000

21000

21000

21000

Збереження майна комунальної власності громади, забезпечення умов для поліпшення роботи  закладів, установ та організацій, які фінансуються з місцевого бюджету

 

 

                                              Разом:

 

 

 

300,00

100,00

100,0

100,0

 

 

 

                            

                                Секретар сільської  ради                                                                                     Надія ДЯКОН