Северинівський ліцей відзначає своє 40-річчя

  • 173

Фото без описуНаприкінці грудня 1982 року у селі Северинівка відбулася знакова подія – урочисте відкриття ШКОЛИ! Так, юридично школа у селі існувала ще з 60-х років ХІХ ст., але діти навчались у пристосованих під навчальний заклад приміщеннях: спочатку у конфіскованому більшовицькою владою маєтку графів Соколовських-Орловських, а потім у адміністративній будівлі вже недіючого цукрового заводу. І саме у 1982 році школярі перейшли навчатись у справжню, збудовану за найбільш прогресивним на ті часи типовим проектом, школу. Керував будівництвом школи Цимбалюк Володимир Юрійович, а першим директором був Горлей Володимир Савович. І ось уже 40 років у центрі села приваблює своєю красою односельчан та гостей навчальний заклад, який з 2021 р. має назву Северинівський ліцей.

Минають роки, змінюються навчальні програми, шкільні традиції, сам колектив, але незмінним у школі залишається високий пізнавально-творчий рівень співпраці педагогів і школярів, постійний пошук нових ідей, і - найголовніше – радісний, гучний дитячий гомін, як свідчення того, що для всіх: і тих, хто вчить, і тих, хто вчиться, школа є другою рідною домівкою. День 40-річчя педагоги, працівники освітнього закладу та учні провели весело, пізнавально та активно. З нагоди свята для школярів було організовано тематичну розважальну програму.

Напередодні класні колективи 1-11 класів пофантазували над тим, яким буде герб навчального закладу. І вже зовсім скоро Северинівський ліцей оновить шкільну символіку. Протягом дня допитливі школярі змагались за звання «Всезнайки» у шкільній вікторині. Серед призів були солодощі, які так до вподоби дітям. Приємним відкриттям стало те, що «Всезнайок» серед учнів є дуже багато, і сподіваємось, що з кожним роком їх ставатиме все більше.

Також школярі змогли проявити свою креативність, творчість, зацікавленість, ерудованість, дружелюбність впродовж усього дня. Складання пазла, створення малюнка «Якою я бачу школу?», подарунок для ліцею, вітальна листівка для Іменинника, сорок слів, з якими асоціюється Северинівський ліцей та поповнення скриньки спогадів – колективні завдання для дітей, з якими вони вміло та старанно впоралися. В результаті кожен клас отримав певний атрибут свята, який використав під час запису вітального відео.

16 грудня 2022 року залишиться у пам’яті педагогів, учнів та працівників святом, в яке ввірвались тривожні сирени. Але все-таки свято відбулося! Дарма що з другої спроби, без гучних та пишних святкувань, але зігріті спогадами про шкільні будні, а ще мріями про світле майбутнє закладу після перемоги.

Щиро дякуємо усім захисникам: колегам, випускникам нашого закладу, батькам наших учнів та односельчанам, які сьогодні бережуть наш мир та спокій. Світла пам'ять учням нашої школи: Мельнику Ярославу, Гуцалюку Богдану та Ситнику Сергію, які віддали найцінніше – життя - за вільне майбутнє незламних українців.

Історія Северинівського ліцею пишеться кожної миті… І наступну ювілейну дату ми будемо святкувати усі разом та згадаємо внесок кожного мешканця нашої северинівської Країни знань.