Звернення до керівників сільгосппідприємств району

  • 330

З метою організації заходів, спрямованих на забезпечення пожежної і техногенної безпеки врожаю зернових культур Жмеринське районне управління звертається до Вас з проханням суворо дотримуватись правил пожежної безпеки під час збирання, зберігання та переробки нового врожаю.

Перш за все, необхідно аби усі трактористи, комбайнери, їх помічники та інші особи, задіяні на роботах по збиранню врожаю, пройшли протипожежний інструктаж.

Корпуси комбайнів повинні бути оснащені защемлюваним металевим ланцюгом, що торкається землі. Уся техніка задіяна при  збиранні врожаю має бути забезпечена первинними засобами пожежогасіння.

Перед дозріванням колосових (у період воскової стиглості) хлібні поля у місцях прилягання їх до лісових та торф’яних масивів, степової смуги, автомобільних шляхів та залізниць мають бути обкошені (із прибиранням скошеного) і оборані смугою не менше 4 м завширшки.

Перед косовицею хлібні масиви необхідно розбити на ділянки площею не більше 50 га. Між ділянками слід зробити прокоси не менше 8 м завширшки. Скошений хліб з прокосів треба негайно прибирати. Посередині прокосів робиться проорана смуга не менше 4 м завширшки.

Безпосередньо на хлібному масиві площею понад 25 га, з якого збирається врожай, необхідно мати напоготові трактор з плугом на випадок пожежі.

Суворо заборонено паління та полювання в хлібних масивах та поблизу них.

Збереження врожаю - найважливіше завдання держави. Спільні зусилля хліборобів та рятувальників сприятимуть пожежній безпеці на хлібних полях.

 

 

Жмеринське районне управління

ГУ ДСНС України у Вінницькій області!