інформаційно-просвітницький захід на тему: «Діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та особливості спілкування із особами, які постраждали від домашнього насильства».

  • 312

Фото без опису23 грудня обласна мобільна бригада соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та / або насильства за ознакою статі провела в Северинівській сільській раді  інформаційно-просвітницький захід на тему: «Діяльність спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб та особливості спілкування із особами, які постраждали від домашнього насильства».

???? До заходу долучилися представники відділу соціального захисту та охорони здоров’я, діловоди, спеціалісти сільської ради, працівники ,соціальні працівники  Центру надання соціальних послуг, відділу освіти, служби у справах дітей.

???? Доповідачами просвітницького заходу були практичні психологи Вінницького обласного центру соціальних служб Тетяна Геращенко, Тетяна Більо та поліцейський офіцер громади, капітан Михайло Божа

???? Вони наголосили на важливості запобігання та протидії насильству, на особливостях його впливу на дітей, осіб похилого віку та жінок.

???? Перебуваючи в довготривалих насильницьких стосунках, у постраждалої особи з’являються поведінкові відхилення, що призводять до постійного відчуття страху, зневіри, зневаги та низької самооцінки. Постраждалі особи не прагнуть розірвати відносини із агресором. До головних причин такої поведінки, крім страху, відносять відсутність умов для життя, матеріальну та психологічну залежність. Постраждала особа ніби втрачає впевненість, рішучість та стає пасивною і непродуктивною, витрачаючи багато зусиль на подолання незначних проблем, в неї зростає відчуття безпорадності і вона втрачає бажання щось змінювати.

???? Потерпілі не завжди оцінюють дії, які вчиняються стосовно них, як протиправні, у зв’язку зі своєю правовою необізнаністю. Крім того, не наважуються звертатись до фахівців та відповідних спеціалізованих служб. Важливо вчасно надати їм підтримку та корисну інформацію.

? За допомогою до працівників обласної мобільної бригади соціально-психологічної допомоги особам, які постраждали від домашнього насильства та/або насильства за ознакою статі, можна звернутися:

???? 068 586 03 55 (фахівець із соціальної роботи);

???? 097 578 82 89 (психолог);

???? Viber: 097 578 82 89.

?Консультації надаються з понеділка по четвер - з 9:00 до 18:00 год., в п’ятницю з 9:00 до 17:00 год.

Фото без описуФото без описуФото без опису