16 сесія 8 скликання Про затвердження вартості харчування та батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти на 2022 рік

  • 325

 

ПРОЄКТ

 

Фото без опису                 

УКРАЇНА

СЕВЕРИНІВСЬКА  СІЛЬСЬКА  РАДА

ЖМЕРИНСЬКОГО РАЙОНУ

ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

 

 РІШЕННЯ 

 

 

від «__» грудня 2021 року                                            __ сесія 8 скликання

с. Северинівка

 

Про затвердження вартості харчування та батьківської плати за харчування дітей в закладах дошкільної освіти на 2022 рік

На підставі пункту 5 статті 35 Закону України «Про дошкільну освіту»,   пункту 6 статті 32 Закону України  «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 16 січня 2020 року № 474-ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей внутрішньо переміщених осіб», Закону України від 5 листопада 2020 року № 978- ІХ «Про внесення змін до деяких законів України щодо забезпечення безкоштовним харчуванням дітей, один із батьків яких загинув (пропав безвісти), помер під час захисту незалежності та суверенітету України», наказу Міністерства освіти та науки України від 21 листопада 2002 року № 667 «Про затвердження порядку встановлення плати для батьків за перебування дітей у державних і комунальних дошкільних та інтернатних навчальних закладах» сільська рада ВИРІШИЛА:

1. Встановити з 01.01.2022 року вартість харчування у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах  навчально-виховних комплексів у межах 28 грн. на день, на умовах співфінансування: 40% - за рахунок коштів місцевого бюджету та 60%  - плати батьками або особам, які  їх замінюють.

2. Здійснити безкоштовне харчування дітей у закладах дошкільної освіти та дошкільних підрозділах  навчально-виховних комплексів:

  • дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування;
  • дітей з особливими освітніми потребами (з інвалідністю та в інклюзивних класах та групах закладів освіти);
  • дітей, із сімей які отримують допомогу відповідно до Закону України «Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім’ям»;
  • дітей працівників органів внутрішніх справ, які загинули під час виконання службових обов’язків;
  • дітей учасників бойових дій у зоні антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, які загинули/ зникли безвісти/ потрапили у полон чи отримали інвалідність або померли під час виконання службових обов’язків;
  • дітей учасників бойових дій (на підставі посвідчень встановленого зразка для учасників бойових дій);
  • один з батьків яких загинув (пропав безвісті), помер під час захисту незалежності та суверенітету України.
  • дітей з числа внутрішньо переміщених осіб чи дітей, які мають статус дитини, яка постраждала внаслідок воєнних дій і збройних конфліктів.

 

3. Розмір плати за харчування в закладах дошкільної освіти зменшити на 50% від суми нарахованої  батьківської плати для батьків або осіб, що їх замінюють, у сім’ях яких троє і більше дітей.

 

4. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію з  питань освіти, культури, охорони здоров’я, фізкультури, спорту та соціального захисту населення, прав людини, законності, депутатської діяльності,                 етики (Тетяна Трач).

 

 

Сільський голова                                   Василь МАЛЯРЧУК