Обережно! Небезпечна продукція

  • 481

Фото без опису

 

Інформуємо операторів ринку, які здійснюють обіг харчових продуктів та/або займаються їх виробництвом, щодо надходження повідомлень через систему швидкого оповіщення щодо харчових продуктів та кормів RASFF:

  •   від 28 жовтня 2021 року №2021.5147 fup-29 стосовно виявлення оксиду

етилену в  порошку екстракту гарцинії камбоджійської, що використовувалась у харчовій добавці «Ostro Vit Контроль апетиту, 60 капсул” та експортувалась з Польщі (Fitnes Trading Robert Szulborski Zambrow) до України (отримувач: ФОП Бутко Олена Миколаївна, вул.. Борщагівська, 4А/74, м. Київ);

  • від 02.11.2021 № 02-04/44  (лист Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області ) щодо виявлення в приміщенні , яке використовується  ТОВ «Вортекс Плюс Трейд» в якості складських та холодильних приміщень для зберігання, транспортування, завантаження та розвантаження м’ясопродуктів за адресою: м. Київ, вул.. Білецького Академіка, 34, продукції ТОВ «Вортекс Плюс Трейд», яка не відповідає встановленим вимогам щодо якості та безпечності;
  • від 02.11.2021 № 02-04/45 44  (лист Головного Управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області ) щодо листа ТОВ «Рибоконсервний завод «ЕКВАТОР», про  вжиття заходів у разі виявлення продукції «Сардина в маслі»    виробництва ТОВ «Каравела»

 

Шановні оператори ринку!

Відповідно до частини 3 статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів», якщо оператор ринку вважає або має підстави вважати, що харчові продукти, які він ввіз (переслав) на митну територію України, виробив, переробив або обіг яких здійснює, не відповідають вимогам безпечності, він негайно розпочинає процедуру вилучення цих харчових продуктів з обігу та у строк не більше двох робочих днів письмово інформує про виявлену невідповідність компетентний орган.

Якщо такі харчові продукти могли потенційно потрапити до споживача, оператор ринку інформує споживачів про причини їх вилучення та у разі потреби відкликає харчові продукти, якщо застосування інших заходів є недостатнім для досягнення прийнятного рівня захисту здоров’я споживачів.

Шановні споживачі!

У разі виявлення даної невідповідної продукції в обігу просимо негайно повідомити Жмеринське управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою: 

вул. Братерства, 40, м. Жмеринка, 23100, тел. (04332) 5-07-96,

e-mail: zhmerynka@vingudpss.gov.ua.