Северинівська сільська радаі долучається до поширення інформації про проєкт  створення Сімейних Молочних Ферм серед  сільського населення області.

  • 298

Фото без опису

Северинівська сільська радаі долучається до поширення інформації про проєкт  створення Сімейних Молочних Ферм серед  сільського населення області. Проєкт має на меті підтримку малого та середнього  фермерства, виробництво якісної молочної сировини, створення нових робочих місць, соціально - економічний розвиток сільських територій.

   Сімейна Молочна Ферма (СМФ) – це господарство, яке утримує 10-50 корів і з добовим надоєм відповідно 150-750 л молока. Ферми створені за сучасними стандартами з дотриманням всіх технологічних процесів виробництва, для отримання молока з найкращими якісними показниками. . Сімейні молочні ферми  в подальшому стають осередками місцевих кооперативів, які дозволяють організувати збір молока населення із забезпеченням якості та необхідних умов зберігання.

  В реалізації цих важливих завдань, проєкту допомагають цілий ряд партнерів: органи державної влади та місцевого самоврядування, молокопереробні підприємства, проєкти міжнародної технічної допомоги тощо.

З метою ознайомлення з Проектом та успішними практиками його реалізації в середині червня  2021 планується здійснити ознайомчу поїздку представників територіальних громад та зацікавлених осіб області до Хмельницької області. Участь у робочій поїздці безкоштовна , виїзд з міста Вінниці. Термін поїздки - 1 день. під час поїздки буде здійснено відвідування  сімейних молочних ферм, створених за участю Проету..