Погіршення погодних умов

  • 285

Фото без опису

За інформацією Вінницького обласного центру з гідрометеорології 11-12 лютого 2021 року по Вінницькій області та м. Вінниці очікується ускладнення погодних умов: опади у вигляді значного снігу 10-15 см., значне зниження температури повітря до 10…15° морозу, пориви вітру 15-20 м/с, хуртовини, снігові замети на дорогах ожеледиця (1 рівень небезпечності, жовтий).

Існує висока ймовірність виникнення надзвичайних ситуацій чи подій на транспорті, об’єктах енергетики, зв’язку та в комунальному господарстві.

 

З метою запобігання виникнення надзвичайних ситуацій, пов’язаних із ускладненням погодних умов, мінімізації їх негативних наслідків та вжиття невідкладних заходів необхідно:

вжити заходів щодо забезпечення безперебійного функціонування систем життєзабезпечення населення та об’єктів економіки, сталої роботи об’єктів соціальної сфери;

бути в готовності розгорнути роботу штабів з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і оперативних груп для забезпечення управління та координації дій сил на випадок їх залучення;

утримувати у постійній готовності до застосування наявні сили та засоби, у тому числі інженерну та автомобільну техніку, мобільні пункти обігріву, автономні джерела електроживлення;

здійснювати інформування населення та учасників дорожнього руху про ускладнення погодних умов та значне зниження температури, ситуацію на автошляхах, введення тимчасових обмежень руху транспортних засобів із зазначенням маршрутів об’їзду та місць тимчасової стоянки.

У разі ускладнення оперативної обстановки забезпечити негайне реагування на початковому етапі виникнення загроз та інформувати Департамент з питань оборонної роботи, цивільного захисту та взаємодії з правоохоронними органами через оперативного чергового за тел. ф. (0432)  67-11-37. При виявленні обривів ліній електропередач, не підходити до них, повідомити гарячу лінію АТ "Вінницяобленерго"
– 
0800217217 (цілодобово, безкоштовно).