До уваги суб’єктів господарювання, які проводять діяльність з обігу харчових продуктів.

  • 257

Фото без опису

У відповідності до  статті 25 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» та наказу Міністерства аграрної політики та продовольства України від 10 лютого 2016 р. № 39 «Про затвердження Порядку проведення державної реєстрації потужностей, ведення державного реєстру потужностей операторів ринку та надання інформації з нього заінтересованим суб'єктам»,  суб’єкти господарювання (юридичні особи, фізичні особи – підприємці, фізичні особи), які провадять діяльність на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, що не вимагає отримання експлуатаційного дозволу, зобов’язані зареєструвати потужності.

Зазначений обов’язок поширюється на:

  • заклади роздрібної торгівлі харчовими продуктами тваринного та рослинного походження  (вода питна, напої також підлягають реєстрації) всіх форм власності - магазини, лотки з реалізації;
  •  заклади громадського харчування (ресторан, бар, кафе, піцерія тощо.);
  • Підприємства, що провадять діяльність  на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів які не мають  експлуатаційного дозволу.

ПОПЕРЕДЖЕННЯ:

Оператори ринку відповідно до статті 64 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності харчових продуктів» несуть відповідальність в межах діяльності, яку вони здійснюють.

За виробництво, зберігання харчових продуктів на потужностях, незареєстрованих відповідно до вимог цього Закону, -

тягне за собою накладення штрафу на юридичних осіб - у розмірі від двадцяти трьох до тридцяти мінімальних заробітних плат,

на фізичних осіб - підприємців - у розмірі від восьми до п’ятнадцяти мінімальних заробітних плат.

 

Для проведення реєстрації необхідно  подати до Жмеринського районного управління Головного управління Держпродспоживслужби у Вінницькій області за адресою:  вул. Братерства, 40, м.Жмеринка, Вінницька область, 23100, тел. (04332)  5-07-96 заяву про державну реєстрацію потужності, яка використовується на будь-якій стадії виробництва та/або обігу харчових продуктів, відповідно до Порядку.

 

 

 

 

 

 

РЕЄСТРАЦІЯ ЗДІЙСНЮЄТЬСЯ БЕЗОПЛАТНО