Аналіз пожеж у Жмеринському районі

  • 397

Фото без опису

92 ПОЖЕЖІ ЗІ 130  ВИНИКЛИ ЧЕРЕЗ НЕОБЕРЕЖНІСТЬ.
АНАЛІЗ ПОЖЕЖ У ЖМЕРИНСЬКОМУ РАЙОНІ (на 02.09.20 р.)

Аналізуючи стан пожежної безпеки об'єктів  різних форм власності  та  житлових  будинків громадян за поточний період 2020 року на території Жмеринського району,  виникло 130 пожеж та загорань проти 59 в 2019 році. Економічні втрати на  червень 2020 року склали 1 млн. 933 тис. 200 гривень. Із них в сільських населених пунктах виникло 90 пожеж та загорань, матеріальні збитки від яких склали 1 млн. 091 тис 200 грн. 
     Під час пожеж  в 2020 році загинуло одна людин за аналогічний період 2019 року загинуло 3 людини. 
  В 2020 році найбільш поширені причини, що привели до  виникнення пожеж є: необережне поводження з вогнем – 92 пожеж, порушення правил пожежної безпеки  при  влаштуванні  та  експлуатації приладів пічного опалення – 11 пожеж, замикання електромережі та електроприладів – 4 пожежі, підпали – 1 пожежа .
Статистика виниклих пожеж показує, що робота працівників оперативно-рятувальної служби спрямована на запобігання виникнення пожеж, травмування та загибелі людей на них, зведена нанівець. Постійне проведення роз’яснювальних бесід з громадянами, виступи через ЗМІ із застереженнями, нажаль, не приносять бажаного результату. Жителі Жмеринщини свідомо нехтують і порушують правила пожежної безпеки, тим самим наражаючи себе та своїх близьких на небезпеку. Жмеринський районний сектор вкотре звертається до свідомості громадян: будьте вкрай уважними та обережними! Бережіть себе і своїх близьких !

Провідний фахівець сектору ЗЗ з попередження НС
у Жмеринському районі ЦЗД
ГУ ДСНС України у Вінницькій області 
ст. лейтенант служби цивільного захисту
Дмитро ВАСІЛЬЄВ