З днем молоді

  • 313

Фото без опису

12 серпня вся молодіжна спільнота відзначає Міжнародний День Молоді. Свято було встановлено в 1999 році Генеральною асамблеєю ООН. Вона схвалила рекомендацію Всесвітньої конференції міністрів у справах молоді про оголошення 12 серпня Міжнародним днем молоді. Свято дозволяє помічати і враховувати голоси, дії та ініціативи молодих людей в політичній, економічній і соціальних сферах.
        Щорічно ООН вибирає нову тему Дня молоді. У 2020 році нею стало «Залучення молоді до глобальних дій». В той час, коли молодь складає одну чверть світової робочої сили, на неї припадає половина безробітних. Ринки праці зазнають труднощів із забезпеченням стабільної зайнятості з гарними перспективами для молодих людей, за винятком висококваліфікованих фахівців.               Сьогодні у світі налічується майже 3 мільярди жителів віком до 25 років. Понад 100 мільйонів дітей не відвідують школу. Щодня близько 30 тис. дітей вмирають від убогості. Щодня 7 тис. молодих людей заражаються ВІЛ/СНІДом. Генеральний секретар ООН закликав міжнародну спільноту визнати взаємозалежність поколінь і вирішувати проблеми різного віку спільно.
          Варто відзначити, що 12 серпня - не єдиний день, присвячений молоді. Так, Міжнародний день солідарності молоді відзначають 24 квітня, Всесвітній день молоді - 10 листопада, а День молоді в Україні відзначають в останню неділю червня.
            Дорога спільнота молодих і креативних! Прийміть найщиріші вітання з святом! Хай збуваються ваші мрії і амбіційні плани!