ЦНАП Северинівської ОТГ інформує

  • 245

Увага! Важлива інформація! 
ЦСьогодні ми хочемо повідомити Вам про деякі моменти щодо реєстрації місця проживання.
????Відповідно Постанови Кабінету Міністрів України від 27.05.2020 р. №481 «Про внесення змін до Правил реєстрації місця проживання» врегульовано особливості реєстрації місця проживання в іпотечному житлі.
   Ці зміни необхідні, щоб створити сприятливі умови для подальшого розвитку іпотечного кредитування в Україні, а також удосконалити механізм захисту майнових прав іпотекодержателя та житлових прав іпотекодавця.
   Постановою передбачено, що у разі перебування житла в іпотеці або довірчій власності, реєстрація місця проживання особи здійснюється лише за згодою відповідного іпотекодержателя або довірчого власника.
   Під час надання послуги з реєстрації місця проживання, працівником органу реєстрації обов’язково перевіряється перебування житла в іпотеці або в довірчій власності шляхом отримання відомостей Державного реєстру речових прав на нерухоме майно. 
   Для отримання адміністративної послуги  з реєстрації місця проживання в управлінні ЦНАП, адміністратори управління завжди нададуть Вам необхідну консультацію щодо переліку необхідних документів. При виникненні додаткових нез’ясованих питань щодо порядку отримання послуги, завжди можливо отримати фахову консультацію головного спеціаліста з  реєстрації місця проживання територіальної громади .