Бенкет в умовах карантину: рекомендації та застереження

  • 318

Фото без опису

Впродовж років літня пора є сезоном весіль, тож на цей період припадає багато святкових бенкетів. Цього року через пандемію коронавірусу багатьом парам довелося переносити чи навіть відміняти найочікуваніше свято. З послабленням карантину такі святкування відновилися, однак не завжди під час весіль та бенкетів витримуються протиепідемічні заходи з запобігання поширенню коронавірусу.

Зазначимо, що бути присутніми на урочистій церемонії весілля (реєстрації шлюбу та вінчання) можуть не більше 10 осіб за умови дотримання соціальної дистанції в 1,5 метри між гостями весілля та наявності вдягнутої захисної маски (в тому числі виготовленої самостійно) у громадських будівлях та автомобільному транспорті.

На вході до закладу громадського харчування, в якому проходить святкування весілля, організовуються місця для обробки рук спиртовмісними антисептиками з концентрацією активно діючої речовини понад 60% для ізопропілових спиртів та понад 70% для етилових спиртів. Між сусідніми столами забезпечується дотримання відстані не менше 1,5 метри, а за одним столом розміщуються не більше 4 гостей (без урахування дітей віком до 14 років). Видача страв на весілля в багаторазовому посуді проводиться виключно за наявності умов для його миття при високих температурах у посудомийній машині з використанням миючих засобів.

Місце проведення весілля має бути забезпечене рідким милом, антисептиками та паперовими рушниками в санвузлах, використання багаторазових рушників заборонено. Щодвігодини в закладі громадського харчування необхідно проводити дезінфекційну обробку контактних поверхонь, а також регулярно провітрювати приміщення. До того ж працівники закладу мають використовувати засоби індивідуального захисту (захисні маски, рукавички, окуляри) та щоденно перед початком роботи проходити температурний скринінг.

Закликаємо громадян та суб’єктів господарювання дотримуватися протиепідемічних заходів та бажаємо лише приємних вражень від святкування.