Северинівська ЗОШ І-ІІІ ст. Відзначила день Української писемності та мови

  • 524

Фото без опису

"Найбільше і найдорожче добро в кожного народу – це його мова…" - писав Панас Мирний. І це справді так. Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. Вона може втішити серце, загоїти душевні рани, недарма її називають солов’їною.

Ось і учні та вчителі Северинівськох ЗОШ  з нагоди Дня української писемності та мови влаштували святковий концерт «Плекаймо мову!».  Учні поширювали крилаті вислови про рідну мову відомих українських письменників, громадських та культурних діячів, видатних історичних постатей. Цим вони хотіли продемонструвати, що варто дбати про чистоту та красу рідної мови, пам’ятати про її вишуканість, гармонійність та милозвучність.

Не обійшлося і без сумної ноти,  діти згада сумні події, коли українська мова і писемність заборонялась, закривались школи, бібліотеки, припиняли роботу друкарні. Організатори намагались зацікавити молодших учнів вивчати та берегти рідну мову.  

Завершальним патріотичним акордом було душевне виконання українських пісень, мелодія яких запалила своєю енергетикою весь зал. Свято рідної мови вдалося змістовним та цікавим. Учні ще раз переконалися, що рідна мова – це «мова єднання», братньої любові та поваги, взаємопідтримки й розуміння.