Встановлення Хрестів біля цілющого джерела

  • 376

11 липня на території Северинівської об’єднаної територіальної громади відбулася хресна хода до місця Явлення Божої Матері «Троєручниця». Ходу очолило духовенство Вінницько-Тульчинської Єпархії, паломники Жмеринщини та представники Національного корпусу Вінниччини.

Духовенство Вінницько-Тульчинської Єпархії звершило панахиду за героями, які віддали своє життя за Україну. У долині біля соняшникового поля і джерела із цілющою водою встановили хрести полеглим за незалежність України, її територіальну цілісність та свободу. У спільній молитві згадали імена наших героїв-земляків. 

«За свідченням людей, тут не один раз з'являвся образ Богоматері із Божим сином на руках. З тих пір люди сюди приходять зі своїми молитвами, як до святого місця. Про цілющі властивості води джерельної знають не лише місцеві. Тепер на цьому місці ми встановлюємо хрести на славу на славу Бога, як символ нашого спасіння. На це місце люди можуть йти зі своїми благаннями та молитвами, але не забувати, що молитва має бути щирою», – зауважив архієпископ Вінницький і Тульчинський Михаїл.

Грамотою і відзнакою предстоятеля УПЦ ПЦУ митрополита Епіфанія нагородили голову Северинівської ОТГ Олександра Христюка, благословенними архієрейськими грамотами за допомогу в облаштуванні священного місця відзначили директора ДП «Жмеринський лісгосп» Петра Бендеру, протоієрея Василя Ваврика, ієрея Назарія, протоієрея Леоніда Доценка, меценатів Костянтина Сілецького, Ігоря Княжанського, Петра Стахова, Миколу Тасьмука, Сергія Скорича, Василя Тимофієва та інших бійців батальйону АЗОВ і учасників АТО.